Burkina Faso

Vint-i-nou morts en l'atac d'un grup islamista radical a un hotel de la capital de Burkina Faso

L'exèrcit ha alliberat 126 persones que estaven segrestades dins l'hotel i en un cafè, dels quals una trentena estan ferits

RedaccióActualitzat

Acaba l'assalt de l'exèrcit de Burkina Faso a l'hotel on s'atrinxerava un grup islamista radical que pertany a l'Al-Qaeda al Magreb Islàmic. S'han alliberat 126 ostatges, que eren dins l'hotel i en una cafeteria.

La xifra de morts en l'atac és de 29 persones, de 18 nacionalitats diferents. És el nou balanç que ha donat aquesta tarda el ministre de la Seguretat Interior, Simon Compaoré. El ministre també ha confirmat que s'han identificat els cossos de tres jihadistes. Tots són homes i tots molt joves

Dels 126 ostatges alliberats, una trentena estan ferits de diversa consideració.

Una desena de cadàvers s'haurien trobat a la terrassa d'un restaurant que hi ha davant de l'hotel assaltat. Els tirotejos continuaven a primera hora del matí i també s'han sentit detonacions dins el restaurant Cappuccino, situat davant de l'hotel Splendid d'Ouagadougou.

L'exèrcit ha rastrejat un altre hotel i altres establiments del costat per assegurar-se que cap dels assaltants havia pogut fugir.

El ministre de l'Interior de Burkina Faso ha dit que alguns dels ostatges haurien pogut fugir de dins l'hotel per les portes laterals abans de l'entrada de l'exèrcit. Encara no se sap el nombre exacte d'assaltants.

Algunes informacions indiquen que els assaltants s'haurien dividit en dos grups: un ha entrat dins l'hotel i l'altre ha atacat les persones que hi havia dins el cafè Cappuccino.

 

Els fets han passat en una de les avingudes principals del centre de la ciutat. Hi ha hagut trets i explosions i s'han cremat cotxes a l'exterior de l'hotel Splendid, on sol allotjar-se personal de les Nacions Unides, i el cafè Cappuccino, al mateix carrer.

En l'operació de rescat de la policia i l'exèrcit de Burkina Faso també hi col·laboren tropes especials franceses i els serveis d'intel·ligència nord-americans.

 

Els assaltants haurien triat aquests objectius perquè són llocs freqüentats per occidentals, en un atac molt semblant al que aquesta mateixa organització terrorista va protagonitzar el 20 de novembre a l'hotel Radisson Blu de Bamako, a Mali.

Les autoritats de Burkina Faso han anunciat aquest matí el segrest d'una parella australiana, un metge i la seva dona, a la zona nord del país, prop de la frontera amb Mali.

Encara ningú s'ha responsabilitzat del segrest de la parella d'Austràlia, però fonts del govern de Burkina sospiten que pugui tractar-se d'una acció d'un altre grup jihadista.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut