L'actor Vigo Mortensen en una escena de la seva pel·lícula

Viggo Mortensen, Premi Donostia en reconeixement a 35 anys de carrera

L'actor presentarà al Festival de Sant Sebastià la seva pel·lícula "Falling", en la qual debutarà com a director

Actualitzat

L'actor i cineasta Viggo Mortensen rebrà un Premi Donostia en reconeixement a la seva carrera durant la 68 edició de Festival de Sant Sebastià, que tindrà lloc del 18 al 26 de setembre i on l'intèrpret nord-americà presentarà la pel·lícula "Falling", el seu debut com a director .

El llargmetratge, que va clausurar el Festival de Sundance i forma part de les pel·lícules seleccionades pel Festival de Canes, tindrà la "première" europea a Sant Sebastià.

 

Mortensen és reconegut per les seves interpretacions a "El Senyor dels Anells", "Una història de violència" o "Green book". L'actor serà homenatjat a Sant Sebastià tretze anys després de presentar-hi "Promeses de l'Est".

Mortensen, de 61 anys, en els darrers 35 ha participat en mig centenar de pel·lícules, de cineastes com David Cronenberg, Peter Weir, Jane Campion o Peter Jackson, entre d'altres.

Ha optat a l'Oscar en tres ocasions, per "Promeses de l'Est" (David Cronenberg, 2007), "Capità Fantàstic" (Matt Ross, 2016) i "Green book" (Peter Farrelly, 2018).

"Falling", debut com a director

És una cinta protagonitzada pel veterà Lance Henriksen ("Alien: el retorn", "Millennium", "Terminator") i pel mateix Mortensen, que també signa el guió d'aquesta producció.

Henriksen i Mortensen interpreten un pare i un fill, amb els seus diferents mons que xoquen, en aquest drama familiar produït pel segell de l'actor. L'estrena està prevista per al 2 d'octubre a Espanya.

 

 

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut