La nova forma de la infecció comporta una mortalitat del 15% (Europa Press / Sven Hoppe)

Verola del mico: alerten d'una variant més severa en persones immunodeprimides amb VIH

Insisteixen que el grau de mortalitat és alt i demanen que tothom que tingui verola del mico es faci la prova del VIH

Redacció/ACNActualitzat

Investigadors de l'Hospital Germans Trias i Pujol i la Universitat Queen Mary de Londres han detectat una nova forma severa de verola del mico en persones immunodeprimides amb VIH.

Alerten d'un alt grau de mortalitat i demanen que s'inclogui a les classificacions internacionals de malalties particularment perilloses per als malalts de sida en estadis avançats.

Això significaria fer-la constar a les llistes de l'Organització Mundial de la Salut i del Centre per al Control de Malalties. També recomanen que totes les persones amb verola del mico es facin la prova del VIH.

Aquesta forma de la infecció comporta una mortalitat del 15% i, segons els investigadors, és una evidència que la verola del mico es comporta de forma "diferent i molt preocupant".

Tot plegat s'ha publicat en un article a la revista The Lancet, que recull la sèrie de casos més gran de verola del mico en persones amb malaltia avançada per VIH.

Més incidència en homes que tenen sexe amb homes

La majoria de les infeccions del brot internacional actual s'han produït per contactes sexuals d'homosexuals, bisexuals i homes que tenen sexe amb homes.

Així, entre el 38% i el 50% de les persones diagnosticades l'any passat també viuen amb el VIH; la gran majoria estan en tractament i porten una vida lliure de malaltia.

La investigació de brots anteriors a països històricament afectats i d'un petit nombre de persones durant el brot actual va suggerir que la infecció podia ser més greu en persones amb VIH avançat.

 

Un estudi internacional

Fins ara no hi havia un gran estudi global per examinar-ho a fons. La xarxa internacional de metges i investigadors va observar 382 persones amb VIH avançat, incloent-hi 27 de les 60 morts informades a l'OMS durant el brot internacional.

El grup descriu una forma molt greu de verola del mico caracteritzada per lesions cutànies grans i generalitzades, taxes altes d'infeccions greus i, en alguns casos, lesions pulmonars inusuals.

L'article defensa que totes les persones amb verola del mico haurien de fer-se la prova del VIH. A més, totes les persones en risc perquè tenen VIH i immunosupressió haurien de tenir prioritat en la vacunació i en l'accés a antivirals.

 

ARXIVAT A:
SalutVerola del mico
Anar al contingut