L'enquesta flaix es va fer el 26 d'abril, després que Sánchez iniciés el seu període de reflexió i apuntés a la possibilitat de dimitir (EFE/J.P. Gandul)

Una de cada tres persones creu que Sánchez havia de seguir governant, segons el CIS

En l'enquesta flaix feta després de la carta de Sánchez, el PSOE guanyaria en intenció de vot

RedaccióActualitzat

Una de cada tres persones creu que Pedro Sánchez havia de seguir governant, segons una enquesta del CIS, el Centre d'Investigacions Sociològiques.

Va ser una enquesta flaix, molt ràpida, que es va fer divendres, just dos dies després que es fes pública la carta de Pedro Sánchez, i que s'ha publicat aquest dilluns després que hagi anunciat que seguirà al capdavant del govern espanyol.

En aquesta enquesta flaix, feta amb 1.800 entrevistes, un 41% estava d'acord amb la carta que el president espanyol va adreçar a la ciutadania. Però hi ha gairebé un 39% que diu que no té raó.

Pel que fa a la intenció de vot, el CIS situa el PSOE gairebé 10 punts (38,6%) per sobre del PP (29,2%) si se celebressin noves eleccions al Congrés. El CIS desfà, d'aquesta manera, l'avantatge que va donar a l'enquesta del mes d'abril, que situava el PP (33,5%) un punt per sobre el PSOE (32,5%).

Aquesta enquesta flaix es va fer el 26 d'abril, després que Sánchez iniciés el seu període de reflexió i apuntés a la possibilitat de dimitir fruit de l'obertura de la causa contra la seva dona, Begoña Gómez.

Com quedarien la resta de partits

L'enquesta dibuixa un fort increment del PSOE de 6,1 punts respecte a principis de mes, del 32,5% al 38,6%. Per contra, el PP cauria 4,3 punts i passaria del 33,5% del baròmetre d'abril al 29,2% d'aquesta enquesta.

Per darrere seu, Vox guanya intenció de vot i s'aferra a la tercera posició. La formació de Santiago Abascal passa del 10,1% de principis de mes a l'11% actual, 9 dècimes més.

La formació de Yolanda Díaz, Sumar, perd un punt respecte a l'anterior enquesta i passa del 8,2% al 7,2%. Podem no recull aquest vot. La formació de Ione Belarra continua a la baixa i passa del 3,1% al 2,6%.

El baròmetre flaix del CIS situa Junts en sisena posició amb un 1,4% dels vots a tot l'Estat, els mateixos que tenia a l'enquesta de principis de mes. En canvi, rebaixa en dues dècimes la intenció de vot per ERC, que obtindria l'1,2% dels vots.

Darrere seu, el BNG, amb el 0,9%; el PACMA, amb el 0,7%, Bildu, amb el 0,6%, i el PNB, amb el 0,5%.

 

ARXIVAT A:
Pedro SánchezCongrés dels Diputats
Anar al contingut