Una furgoneta de la policia australiana a l'exterior del centre comercial de Sydney on va tenir lloc l'atac aquest abril
Una furgoneta de la policia australiana a l'exterior del centre comercial de Sydney on va tenir lloc l'atac aquest abril (Europa Press)

Un noi de 16 anys, abatut a trets per la policia australiana després d'un atac amb ganivet

Les autoritats havien rebut trucades de membres de la comunitat musulmana que avisaven que l'adolescent s'havia radicalitzat en línia

Redacció/Agències

La policia australiana ha abatut a trets un noi de 16 anys després que apunyalés un home aquest dissabte a la ciutat de Perth, en un atac amb "indicis de terrorisme", segons han informat les autoritats.

Armat amb un ganivet de cuina, l'adolescent ha assaltat un home de mitjana edat al suburbi de Willetton de Perth, a l'oest d'Austràlia, aquesta nit passada. La víctima, tot i ser apunyalada a l'esquena, està hospitalitzada en situació greu però estable.

Les autoritats han explicat que van rebre trucades de diversos membres de la comunitat musulmana local preocupats pel jove, que s'hauria radicalitzat en línia. Altres veïns també s'havien posat en contacte amb la policia local per avisar-los que hi havia una persona armada pels carrers.

Quan els agents l'han localitzat, el jove s'hauria negat a deixar el ganivet. Segons ha assegurat la policia, han intentat reduir-lo amb dues pistoles Taser, però no ho han aconseguit, i llavors han decidit disparar-li. Després dels fets, han explicat que l'adolescent havia format part d'un programa sobre "radicalització en línia" i que també tenia "problemes de salut mental". 

"Ara per ara, sembla que hauria actuat ell sol", ha explicat el primer ministre d'Austràlia Occidental, Roger Cook, en una roda de premsa. A banda, el primer ministre australià, Anthony Albanese, ha descartat que hi hagués cap amenaça terrorista després que l'adolescent fos abatut per la policia.

"Som una nació pacífica i no hi ha espai per a l'extremisme violent a Austràlia." 


Un últim mes fatídic a Austràlia

L'incident arriba després que la policia de Nova Gal·les del Sud acusés el mes passat diversos joves de delictes relacionats amb el terrorisme. Les acusacions van arribar arran de la investigació de l'apunyalament d'un bisbe mentre feia un sermó a Sydney el 15 d'abril.

Un gran llaç negre projectat sobre l'Opera House de Sydney en senyal de dol
L'Òpera de Sydney va projectar un gran llaç negre en senyal de dol per la mort de sis persones aquest abril (Reuters/Flavio Brancaleone)

Pocs dies abans, un home va matar sis persones i en va ferir 12 més al centre comercial Bondi Junction, a Sydney. En aquell cas, però, les autoritats van descartar que tingués un mòbil terrorista, sinó que el seu objectiu eren les dones, en un atac motivat per la frustració i els seus problemes de salut mental.

Tot i això, els delictes amb arma blanca són poc freqüents a Austràlia, que es troba entre els països més segurs del món, segons el govern federal.

 

ARXIVAT A:
TerrorismePolicialAustràlia
Anar al contingut