El sot en qüestió, que l'home no pensa destapar, feia uns 30 cm d'ample i era al mig d'un pas de vianants (iStock)

Un jubilat italià tapa un sot, el multen amb 882 euros i l'obliguen a destapar-lo

L'alcalde de Barlassina es defensa i assegura que Claudio Trenta és un denunciant habitual al poble i no va seguir els canals establerts.

RedaccióActualitzat

Claudio Trenta estava tip de veure com ningú arreglava un sot que tenia detectat en un carrer del seu poble, Barlassina, a la Llombardia italiana.

L'home assegura que va denunciar la situació a l'Ajuntament diverses vegades durant tres mesos, fins que finalment va decidir arremangar-se i arreglar-ho ell mateix. Aquest jubilat de 72 anys es va gastar 14 euros per comprar quitrà sec i va arreglar el clot, que feia uns 30 centímetres d'ample i era al mig d'un pas de vianants.

Trenta estava convençut d'haver fet una bona obra, però la sorpresa li va arribar al cap de 20 dies en forma de multa de 882 euros per haver dut a terme una feina de risc en un espai públic, sense permís ni competències per fer-ho. A més, li exigien que destapés el forat i el tornés al seu estat original.

El jubilat ha publicat la carta de l'Ajuntament a Facebook, on ha rebut multitud de suports i ha aconseguit que nombrosos mitjans italians es facin ressò del cas, alhora que molts es pregunten com pot ser que es multi algú per tapar forats en un país que, precisament, té problemes en l'asfaltatge de molts carrers i carreteres.

En tot cas, l'home no pensa quedar-se callat i ja ha anunciat que presentarà batalla. "Si pensen que soc idiota, s'equivoquen", ha dit al Corriere della Sera. "M'han provocat, així que ara presentaré una contradenúncia al consistori per negligència", assegura.

A més, avança que ni pensa pagar la multa ni destapar el sot.


L'alcalde: "No és així com es fan les coses"

Davant l'enrenou que s'ha generat aquests dies, l'alcalde de Barlassina, Piermario Galli, ha sortit a defensar la posició de l'Ajuntament. Galli ha assegurat a AdnKronos que la queixa del jubilat no es va arribar a tramitar pels canals oficials, sinó que l'home va optar per publicitar la seva obra a través d'un grup de Facebook.

"Òbviament, quan la policia local se'n va assabentar pels diaris, va fer una inspecció in situ i va aplicar el codi de circulació, sense poder fer res més que multar-lo, malauradament", apunta. "Jo també ho sento, però no és així com es fan les coses", remarca.

"És bo col·laborar amb l'administració i denunciar els problemes, fins i tot intervenint personalment per resoldre'ls, però hi ha algunes operacions que cal encarregar a treballadors especialitzats", concreta Galli.

"Aquest conciutadà acostuma a denunciar qualsevol mena de disfuncions o rareses, des d'una llauna a terra fins a les bosses d'escombraries fora de lloc o sense recollir, passant per sots", explica l'alcalde.

"Imagina't si demà altres ciutadans comencen a refer els rètols: això no té ni cap ni peus", considera Galli, que també explica que només cal voltar pels carrers del poble per comprovar que la situació no és desastrosa, com la pinta el denunciant.

ARXIVAT A:
Itàlia
Anar al contingut