El llacet vermell és el símbol internacional que representa la lluita contra la sida. (Foto: Reuters)
El llacet vermell és el símbol internacional que representa la lluita contra la sida. (Foto: Reuters)
Barcelona

Un 40% de les embarassades que tenen la sida reben tractament

Coincidint amb la celebració, aquest dimarts, del Dia Internacional contra la Sida, l'Unicef ha volgut cridar l'atenció sobre l'impacte que el virus té en nens i joves. Segons dades de l'organització de les Nacions Unides per a la infància, més de 2 milions de menors estan afectats i 15 milions han perdut els pares per la malaltia, la majoria a l'Àfrica subsahariana. Entre les mares ha millorat l'accés al tractament, que ara reben un 40% de les dones contagiades. Les dades s'han presentat al Camp Nou, on l'Unicef i el Barça han renovat la col·laboració que mantenen.

Actualitzat
Les dades de contagi de la sida entre els més joves continuen sent preocupants. L'Unicef ha destacat que la prevenció i la detecció són les millors armes per lluitar contra la sida en menors, però a només un 15% de nens de mares amb el virus del VIH se'ls fan les proves necessàries per detectar-lo.

Malgrat aquest panorama pessimista, també s'han fet avenços. Avui en dia, gairebé la meitat de les dones embarassades que tenen el virus del VIH al món reben tractament. Els progressos s'han fet notar, sobretot, al continent més castigat, a l'Àfrica, on hi ha països on s'ha arribat a xifres mai vistes. A Botswana, el 95% de les embarassades amb el virus ha rebut tractament per evitar que se'n contagiïn els fills.


Anar al contingut