Les antigues bateries antiaèries del turó de la Rovira, a Barcelona, estan saturades (CCMA)

"Truquen de matinada perquè els obrim el vi": viure al costat dels búnquers del Carmel

Aquest cap de setmana s'ha limitat l'accés de vehicles i s'ha doblat l'operatiu de la Guàrdia Urbana per la massificació al voltant de les antigues bateries antiaèries del Turó de la Rovira, a Barcelona

Actualitzat

"Poden trucar a la porta, de matinada, perquè volen un llevataps per obrir una ampolla o perquè volen bullir aigua per fer un mate", explica Julián Alcázar, un veí del Turó de la Rovira, tip de la massificació que viu aquest barri de Barcelona i de les festes que s'organitzen amb el reclam dels búnquers del Carmel. 

Les antigues bateries antiaèries del Turó de la Rovira, que ofereixen unes bones vistes de Barcelona, atrauen cada vegada més gent, des de fa anys, i la Guàrdia Urbana ha optat per muntar controls per contenir la gent que hi puja.

Aquest cap de setmana, l'Ajuntament de Barcelona hi ha limitat l'accés de vehicles i ha doblat el dispositiu policial, mentre s'acaba d'instal·lar una tanca per envoltar el recinte, que ara està obert les 24 hores.

"Entre finals d'abril i principis de maig s'acabarà i mantindrem el control policial fins a l'octubre", explica Rosa Alarcón, regidora del districte d'Horta-Guinardó, que confia que, amb aquestes mesures, "els veïns podran dormir millor".

La Guàrdia Urbana ha reforçat la presència als búnquers del Carmel (CCMA)

Els búnquers del Carmel surten a un munt de pàgines web com un lloc perfecte per veure Barcelona quan el sol es pon i l'efecte crida es multiplica amb les xarxes socials, sobretot Instagram.

Molts turistes estrangers allarguen l'estada fins a la matinada, sovint amb begudes alcohòliques, i els veïns es queixen de soroll, incivisme i brutícia. Demanen que es tanqui l'accés i que es fixi un aforament màxim.

L'ambient i la concentració de gent que es viu al Turó de la Rovira es pot veure en aquest vídeo:

ARXIVAT A:
Ajuntament de Barcelona
Anar al contingut