Els tres detinguts vivien a la plantació per no aixecar sospites

Tres detinguts per cultivar 4.000 plantes de marihuana en una nau industrial de Constantí

Vivien a la nau en règim de clausura: no en sortien per no aixecar sospites

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dijous tres homes d'entre 20 i 24 anys en l'operació per desmantellar una plantació interior de marihuana a Constantí, al Tarragonès, per tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric.

Segons la policia, tots tres custodiaven i tenien cura de fins a 3.900 plantes que ara han estat trobades a l'interior d'una nau al Polígon Constantí.

De fet, els tres detinguts vivien a la nau i no en sortien des del mes de març per no aixecar sospites, en el que es coneix com a plantacions en règim de clausura. 

Els Mossos han publicat un vídeo a Twitter on es pot veure l'envergadura de la plantació:
 


La investigació sobre la plantació va començar al febrer en una comissaria de Tarragona, quan els Mossos van rebre informació sobre una possible plantació a l'interior d'una nau a Constantí. Després d'una recerca, van poder confirmar que els jardiners i cuidadors de les plantes vivien a la mateixa nau.

Finalment, aquest dijous a primera hora del matí van escorcollar la nau i van detenir els tres nois, tot i que la investigació continua oberta i no es descarten més detencions. 
 

200.000 euros d'inversió

Les instal·lacions tenien un alt grau de sofisticació: comptaven amb una quinzena de compressors d'aire condicionat, 138 focus amb les respectives làmpades, transformadors, una trentena de ventiladors i una gran quantitat de filtres d'aire. Es calcula que la inversió en la infraestructura és de més de 200.000 euros.

De la instal·lació també destacava la construcció hermètica de l'espai on hi havia les plantes, així com el sistema de filtres i canalitzacions que permetia que l'olor característica de la marihuana no sortís a l'exterior.

Els investigadors van contrastar també la defraudació de fluid elèctric. Per fer-ho, els traficants havien excavat un túnel i utilitzat una riera per amagar, al llarg de 80 metres, la connexió fraudulenta.

 

 

 

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut