L'actor Gérard Depardieu
Creix l'escàndol pel comportament del veterà intèrpret

Tira endavant el cas contra Depardieu per violació: el fiscal hi veu indicis "greus"

L'actriu i ballarina Charlotte Arnould va denunciar Depardieu de violar-la i agredir-la sexualment en dues ocasions quan ella tenia 20 anys, el 2018

Actualitzat

L'actor Gérard Depardieu serà investigat per violació i agressió sexual. La justícia francesa ha reobert el cas després de rebutjar un recurs de l'actor demanant que se li retiressin els càrrecs. El fiscal creu que hi ha indicis "greus" que justifiquen la imputació de l'intèrpret.

Els fets es remunten al 2018. L'actriu i ballarina Charlotte Arnould, que llavors tenia 22 anys, va denunciar que Depardieu la va violar a casa seva durant un assaig per a una obra de teatre.

La primera denúncia es va arxivar, fins que el desembre del 2020 l'actriu va aconseguir que es tornés a obrir el cas i van tornar a imputar l'actor.

Depardieu sempre ha negat les acusacions, i el maig passat va presentar un recurs perquè se li retirés l'acusació. Ara, el rebuig de la demanda fa que el cas torni al jutjat d'instrucció.

Depardieu mostrant el passaport rus que va obtenir el 2013 (Reuters)


Depardieu, ciutadà rus amic de Putin

Gérard Depardieu, nascut a França fa 73 anys, va renunciar a la seva nacionalitat el 2013, per adoptar la ciutadania russa. Amic personal, el mateix president Vladímir Putin li va lliurar el seu nou passaport.

Putin el va "acollir" quan l'actor va expressar el seu desig de renunciar al passaport francès per la decisió del govern de François Hollande d'augmentar al 75% l'impost sobre la renda dels més rics. A Rússia l'actor només havia de pagar un 13% d'impostos. 

L'actor és popular a Rússia, on ha participat en diverses campanyes de publicitat, com una de salsa de tomàquet, fa uns anys.

Gérard Depardieu amb Vladímir Putin, en una imatge d'arxiu (CCMA)

Depardieu i la guerra d'Ucraïna

Malgrat la seva gran amistat amb Putin, amb l'esclat de la guerra a Ucraïna, l'actor va demanar que s'aturessin les armes i es negociés, en declaracions a l'agència France Presse: "Rússia i Ucraïna sempre han estat països germans. Estic en contra d'aquesta guerra fratricida. Atureu les armes i negocieu!", va dir.

ARXIVAT A:
CulturaJudicialCinemaTeatreAgressió sexualFrançaVladímir PutinRússia
Anar al contingut