Sorpresa per a les dones de Solivella: un retrat per homenatjar el seu paper al món rural

La idea va ser de la regidora del poble Sílvia Iturria, juntament amb l'artista Oriol Segon

Actualitzat

Neix una iniciativa artística per posar en valor el paper de la dona al món rural. Són 24 dones de Solivella immortalitzades en un carrer del poble, un mural de més de 40 metres de llargada que ja s'ha convertit en una de les principals atraccions del poble.

La idea va ser d'una regidora del municipi i l'objectiu, homenatjar les dones del món rural. Sílvia Iturria, regidora i professora de l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona, diu que van realitzar el mural amb Oriol Segon, un artista manresà.

"Un diumenge al matí, al juliol, vam muntar un 'photocall' i hi vam convidar les dones jubilades."


Van convidar les dones per fer les fotos, però ningú els va explicar per a què havien de servir. I el mural va aparèixer d'un dia per l'altre, coincidint amb el primer dia de la festa major.

La Mari Carme Montseny explica: "ens van cridar per fer una foto i no sabíem què faríem; va ser una sorpresa impressionant".

Mari Carme Montseny, veïna de Solivella

La Dolors Corbella hi afegeix que la Sílvia, la regidora, només els va dir que sortirien a la festa major, "no ens van dir res, només que seria un acte de festa major, una grata sorpresa".

Dolors Corbella, veïna de Solivella

Les dones del camp, sovint poc visibles, ara són més visibles que mai. Però això és una obra efímera, són fotos impreses en paper que amb el pas del temps aniran desapareixent.

La Mari Carme diu que hi haurien de posar vernís perquè quedés per sempre. On segur que quedaran és a la ment de totes les que hi han participat. Un bon record de festa major.

 

ARXIVAT A:
Art
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut