Imatge de Snowden en un cartell sostingut per diverses mans. (Foto: EFE)
On és Edward Snowden? (Foto: EFE)
Moscou

Snowden continua en parador desconegut i Rússia nega que hagi entrat al país

Edward Snowden continua sense aparèixer. Els Estats Units pressionen Rússia per detenir aquest exempleat de la CIA que podria tenir com a destí final l'Equador.

RedaccióActualitzat
A hores d'ara, continua sent un misteri on és Edward Snowden.

Mentre diverses informacions apuntaven que Snowden podria ser a la zona de trànsit de l'aeroport de Moscou i possiblement amb la intenció de dirigir-se a l'Equador, el ministre d'Afers Estrangers de Rússia, Serguei Lavrov, ha assegurat que l'extècnic de la CIA no ha entrat al país i ha qualificat d'"inacceptables" les acusacions dels Estats Units.

"Considerem absolutament infundats i inacceptables els intents d'acusar la part russa de violar les lleis dels Estats Units i poc menys que d'un complot, acompanyats, per si no n'hi hagués prou, d'amenaces en contra nostra", ha dit el cap de la cancelleria russa en roda de premsa.

Ahir el ministre d'Afers Exteriors equatorià va confirmar que el tècnic de la CIA que va destapar la trama d'espionatge del govern nord-americà havia demanat asil polític al país centreamericà.

Tot plegat ha portat les principals potències mundials a una gran crisi diplomàtica. La Xina i Rússia ja saben que no extradir Snowden tindrà conseqüències i tensarà la relació amb els Estats Units.

La Xina també considera inacceptables i infundades les acusacions dels Estats Units sobre la fugida d'Edward Snowden de Hong Kong. Washington creu que Pequín va ajudar l'exagent de la CIA a abandonar l'excolònia britànica i demana a Rússia que no cometi el mateix error.

Barack Obama ha assegurat que els Estats Units faran servir totes les vies legals per detenir Edward Snowden.
Anar al contingut