Una imatge de Ger, a la Cerdanya
Una imatge de Ger, a la Cerdanya

Segones residències que es converteixen en la primera, després del confinament

La població de Ger ha crescut un 15% des del mes de març i s'hi han empadronat 70 veïns nous

Rosa TalamàsActualitzat

Aquesta pandèmia i, sobretot, el confinament, ha fet repensar el model de vida a molta gent. Algunes famílies amb segones residències a llocs com Ger, a la Cerdanya, han decidit fer un canvi i marxar a viure-hi tot l'any.

És el cas d'una família que fa anys que anava els caps de setmana a Ger, i com que els va enganxar el confinament allà, ja s'hi van quedar.

Ells ja anaven pensant en aquesta possibilitat de convertir la segona residència en habitual. I, tal com explica la mare de la família, la Teresa Ferreiro, un dia va arribar el seu fill Pol del casal i els va dir que volia anar a l'escola a Ger.

"Vam parlar amb la directora de l'escola, ens ho va posar molt fàcil i ja hem fet la inscripció."

Per la Teresa, és fonamental que els fills entenguin que la vida són canvis, que no passa res si un any es viu en un lloc i l'altre en una altra banda.

El seu marit treballa de professor a la Universitat de Barcelona i haurà de baixar alguns dies a Barcelona, però la Teresa, que fa de "coach", ho fa gairebé tot online.

Casos com el seu han fet que la població de Ger creixés un 15% des del mes de març i s'hi hagin empadronat 70 veïns nous. L'alcalde, Alfons Casamajor, explica que s'han trobat la paradoxa que normalment es busquen nens per no tancar les escoles, però en el cas de Ger l'escola se'ls ha quedat petita.

A l'escola del municipi hi ha inscrits 90 alumnes, una xifra mai vista en tots els seus anys d'història. A dia d'avui, tenen 7 nens nous matriculats i provinents de ciutat, però encara n'hi podria haver més.

Viqui Carrillo, directora de l'escola Santa Coloma de Ger, assegura que encara hi ha famílies que estan acabant de solucionar temes i han d'acabar de repensar-s'ho i decidir-se, i en els propers dies podrien matricular-se.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut