Rescats heroics i ciutats senceres negades: les inundacions a Itàlia ja han causat 13 morts

S'han desbordat més de 20 rius i els serveis d'emergència no tenen prou mans per fer front a una emergència que hauria causat desperfectes per valor de milers de milions d'euros

RedaccióActualitzat

Els serveis d'emergència treballen contra rellotge a Itàlia per fer front als greus aiguats que s'han registrat aquests dies al nord de país, especialment a la regió de l'Emília-Romanya, on ja hi ha hagut 13 morts i diversos desapareguts.

S'han desbordat més de 20 rius i això ha obligat a mobilitzar cossos com la Guardia di Finanza, que normalment es dedica a la lluita contra el contraban o el frau fiscal, entre altres coses.

La gravetat de les inundacions a Itàlia ha fet que policies i militars de totes les branques es dediquin aquests dies a rescatar i ajudar les víctimes dels aiguats. La xifra de 20.000 persones evacuades ja dona la mesura d'una catàstrofe per a la qual no hi ha prou mans.

El centre de la ciutat italiana de Lugo ha quedat negat d'aigua (EFE / Manuele Valeri)

"Estem esperant l'ajuda de Protecció Civil. De moment no hi ha ningú; fem nosaltres de voluntaris per salvar les cases", explica Keli Shark, equipat amb una pala en un carrer ple de fang, a Faenza.

Una església de Castel Bolognese afectada pels aiguats (REUTERS / Jennifer Lorenzini)

En un dia i mig, a la regió d'Emília-Romagna hi ha caigut el que normalment hi plou en sis mesos. Tot i les alertes prèvies dels serveis meteorològics, l'aigua va arribar amb més força i més de pressa del que molts havien previst, com explica el Davide, que viu a Castel Bolognese:

"Havíem preparat barricades, però només feien 40 centímetres d'alt i en cinc minuts l'aigua ja ha pujat 50 centímetres i ha entrat a les cases."

Les destrosses als afores de Castel Bolognese (Oliver Weiken / Dpa)

Ara les aigües han començat a baixar, però encara hi ha esllavissades. Fora dels nuclis urbans hi ha unes cinc-centes granges afectades, amb terres de cultiu negades i bestiar ofegat.

El president de la regió ha comparat la devastació amb la que anteriorment havien causat forts terratrèmols, i estima que les pèrdues econòmiques seran de milers de milions d'euros.

A San Pancrazio, patis sencers han quedat completament coberts per l'aigua (REUTERS / Antonio Denti)
Algunes de les destrosses a Sant'agata Santerno (EFE / EPA / Max Cavallari)
ARXIVAT A:
ItàliaMeteorologiaInundacions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut