Mariano Rajoy, davant el fèretre amb les despulles d'Isabel Carrasco, a la capella ardent. (Foto: EFE)
Mariano Rajoy, davant el fèretre amb les despulles d'Isabel Carrasco, a la capella ardent. (Foto: EFE)
Lleó

Rajoy afirma que l'assassinat d'Isabel Carrasco és "un acte cruel, inútil i absurd"

El funeral s'oficiarà a dos quarts de set a la catedral de la capital lleonesa

Actualitzat

Després de visitar la capella ardent d'Isabel Carrasco, el president del govern espanyol i del PP, Mariano Rajoy, ha lamentat l'assassinat de la presidenta de la Diputació de Lleó, que ha qualificat d'"acte cruel, inútil i absurd". El cap de l'executiu ha dit que sempre estarà agraït a aquesta dirigent del PP, que li va donar suport "en els moments més difícils". Rajoy ha confessat que estava "molt trist" per la mort d'una dona "competent, tenaç i treballadora". 

Poc abans de les dotze del migdia s'ha obert a la Diputació de Lleó la capella ardent amb les despulles d'Isabel Carrasco, presidenta de la institució i del PP provincial, que va morir a trets a prop de casa seva. La missa funeral s'oficiarà a dos quarts de set a la catedral de Lleó.

Mariano Rajoy ha encapçalat aquest migdia el minut de silenci a l'entrada del palau de los Guzmanes, l'edifici de la diputació on hi ha instal·lada la capella ardent. Han acompanyat Rajoy la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, i el vicepresident de la diputació, Marcos Martínez. El cap del govern espanyol ha estat durant una hora davant la capella ardent. 

A Catalunya, el president de la Generalitat, Artur Mas, i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, al costat de destacats membres dels seus governs, s'han sumat aquest migdia a la plaça de Sant Jaume de forma conjunta a la convocatòria d'un minut de silenci com a mostra de dol per l'assassinat de la presidenta de la Diputació de Lleó.

Tal com va passar ahir, dilluns, el PP i el PSOE han suspès avui tots els actes de campanya de les eleccions europees. El debat televisiu entre els caps de llista del PP, Miguel Arias Cañete, i el PSOE, Elena Valenciano, es farà finalment dijous, 15 de maig.

Mentrestant, la policia continua rastrejant la llera del riu Bernesga, al seu pas per la ciutat de Lleó, on se sospita que va llançar l'arma la dona que va matar a trets la presidenta de la Diputació de Lleó Isabel Carrasco. Una de les dones detingudes, mare i filla, hauria disparat diversos trets contra Carrasco.

Anar al contingut