Una imatge de la platja de Gavà
Una imatge de la platja de Gavà (ACN/Àlex Recolons)

Pugen a 19 els morts a les platges: un home s'ofega a Gavà i una nena a Castelló d'Empúries

Aquestes dues víctimes mortals s'afegeixen a la d'ahir dimarts al vespre a la platja del Miracle de Tarragona, on aquest matí també s'ha ofegat un altre home, que es troba en estat greu

RedaccióActualitzat

Protecció Civil ha informat aquest dimecres de dues noves víctimes mortals a les platges catalanes. Es tracta d'un home localitzat aquest matí a Gavà, al Baix Llobregat, i d'una nena que estava hospitalitzada a l'Hospital Trueta de Girona, després d'ofegar-se dissabte a Castelló d'Empúries, a l'Alt Empordà.

L'home trobat a Gavà tenia 48 anys i ha aparegut aquest matí flotant sense vida a uns 30 metres de la platja.

L'han descobert cap a les 8.00 dues noies que feien pàdel surf, que l'han traslladat fins a la sorra, on han alertat els serveis d'emergència.


Tot apunta que podria ser un accident, ja que la víctima no presenta signes de violència, però en aquests moments es mantenen obertes totes les línies d'investigació.

Per l'estat del cadàver, els investigadors calculen que l'accident hauria passat unes hores abans. A més, s'han trobat les pertinences de l'home a la platja, cosa que ha permès identificar-lo com un veí de Cornellà, també al Baix Llobregat.
 

Mor una nena ingressada a l'Hospital Trueta

Dissabte passat, dia 29 de juliol, una menor de 9 anys i de nacionalitat estrangera va ingressar a l'Hospital Trueta en estat crític després d'ofegar-se a la platja de la Coma, a Castelló d'Empúries, a l'Alt Empordà.

La nena s'estava banyant en una platja sense vigilància amb la seva germana de 6 anys, que també va haver de ser salvada i traslladada al mateix centre mèdic en estat menys greu.

Els serveis d'emergència van traslladar la víctima en un helicòpter medicalitzat del SEM i l'Hospital ha informat aquest matí que finalment no es va poder recuperar i va morir ahir.
 

19 víctimes mortals a les platges

Amb aquestes, ja són 19 les persones mortes a les platges catalanes durant la present campanya estival, del 15 de juny al 15 de setembre.

D'altra banda, 7 persones més han mort ofegades en piscines, siguin municipals o particulars.

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions en el bany i trucar al 112 en cas de veure que algú s'està ofegant.

A més, recomana anar sempre a platges vigilades. Podeu consultar aquí les banderes que onegen a les platges catalanes a través del visor de platges de Protecció Civil.

Vista de la platja del Miracle a Tarragona
Vista de la platja del Miracle, on aquest estiu s'han registrat 3 morts per ofegament i un home en estat greu (CCMA)

Dos nous ofegaments a la platja del Miracle

Les víctimes comunicades aquest matí s'afegeixen a la d'aquest dimarts al vespre a la platja del Miracle de Tarragona, al Tarragonès.

Es tracta d'un home que va morir quan intentava rescatar dues persones que tenien problemes per sortir de l'aigua.

Segons testimonis dels fets, l'individu, de 40 anys i nacionalitat italiana, es va llançar a l'aigua des de la zona de roques del Fortí i no va poder sortir-ne.

A més a més, en el mateix punt, aquest matí un home ha estat traslladat en estat greu a l'hospital Joan XXIII de Tarragona després d'ofegar-se a la mateixa platja.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha rebut l'avís a les 8.36, quan encara no hi havia servei de socorrisme, i ha desplaçat fins a la platja del Miracle tres unitats.
 

Canvis del corrent marítim

Amb aquestes, ja són quatre les persones ofegades en el que portem d'estiu en aquesta platja: tres víctimes mortals i un home en estat greu.

S'ha convertit en un punt crític durant la temporada estival i l'explicació podria trobar-se en els corrents marítims.

Així ho han explicat avui els serveis de socorrisme, que observen un canvi dels corrents des de fa anys.

Segons el coordinador de platges de la Creu Roja de Tarragona, Aleix Font, enguany el fenomen s'ha intensificat:

"Ens trobem uns corrents marins molt forts i que varien en molt poques hores. Ahir, per exemple, just després de l'incident, el corrent va canviar completament cap a l'altra banda una hora després."


Amplien una hora el servei de socorrisme

Per això, l'Ajuntament de Tarragona ha anunciat que amplia una hora la vigilància a les platges de la ciutat.

Hi haurà socorristes fins a les vuit del vespre, en lloc de les 19.00 com fins ara.

 

ARXIVAT A:
SalutSeguretat
Anar al contingut