El Clínic de Barcelona tindrà la primera connexió 5G de tot l'estat
El quiròfan Optimus de l'Hosptial Clínic
Barcelona

Primera operació amb "cirurgià remot" gràcies al 5G en el marc del Mobile

Projecte pioner de la primera intervenció quirúrgica entre la Fira i l'Hospital Clínic dins del Mobile World Congress

RedaccióActualitzat

La primera connexió de tot l'estat amb la tecnologia 5G, la més avançada en la transmissió de dades, serà a Barcelona, concretament, en un dels quiròfans de l'Hospital Clínic. Això permetrà que qualsevol cirurgià des de qualsevol lloc del món assessori els col·legues que estan fent l'operació a Barcelona. I en temps real.

El Clínic compta amb Optimus, un quiròfan hospitalari classificat com el més avançat del món. Ara hi inclourà el Telestration, una tecnologia creada per la companyia AIS (Advances In Surgery) Channel.

El projecte pilot s'ha anomenat "cirurgià remot" i s'ha impulsat en el marc de 5G Barcelona, una iniciativa promoguda, entre altres, per la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, el Mobile World Capital Barcelona i la UPC. L'objectiu és convertir la ciutat en un "hub" digital de 5G de referència europea.

Gràcies a la tecnologia 5G, un cirurgià especialista podrà guiar, sense estar físicament present i en temps real, un altre cirurgià que estigui operant en qualsevol quiròfan del món. El retard en la comunicació serà inferior a mig segon.

La primera operació es farà durant el MWC19 d'aquest any. Es connectarà un equip de cirurgians ubicat en dues localitzacions diferents i l'operació serà retransmesa en temps real.

La 5G és la cinquena generació de les xarxes de telefonia mòbil. Significarà un augment molt significatiu de la velocitat de transmissió i de la capacitat per captar i transmetre dades.

ARXIVAT A:
TecnologiaSalut
Anar al contingut