Imatges captades amb el mòbil del moment de l'evacuació de Petra
Un fotograma d'imatges captades amb un telèfon mòbil del moment de l'evacuació de Petra (Reuters)
Petra, Jordània

Petra, inundada: evacuen 1.700 turistes per les pluges torrencials a la ciutat monumental

Les autoritats de la zona que acull el complex turístic han cancel·lat les visites fins que sigui completament segur visitar-lo

Actualitzat

Uns 1.700 turistes han estat evacuats aquest dimarts del jaciment arqueològic de Petra, al sud-oest de Jordània. Les intenses pluges dels últims dies han provocat inundacions en una de les zones monumentals més turístiques del món, considerada patrimoni de la humanitat.

L'aigua s'ha filtrat per les formacions de parets rocoses i ha causat esllavissades en el terreny. S'ha format un autèntic torrent per damunt del congost que transita per davant de l'antiga ciutat excavada pertanyent a l'antiquíssim regne nabateu.

Diversos turistes han enregistrat amb el telèfon mòbil el moment en què la pluja obligava a desallotjar la zona: 

 

Per motius de seguretat, les autoritats locals han ordenat el trasllat urgent de les persones que estaven visitant el complex i afortunadament no hi ha hagut danys personals.

 

Vistes suspeses

El govern de Jordània ha informat que no es permetrà l'accés de turistes a la famosa zona arqueològica fins que millorin les condicions meteorològiques.

Suliman al Faryat, president de la junta de Comissionats de l'Autoritat de la Regió de Petra, ha assegurat que, a hores d'ara, "la situació s'ha estabilitzat i ja no hi ha perill per als turistes". Les visites a la zona monumental, però, han quedat suspeses  El mateix dirigent ha assenyalat que els episodis de pluja són habituals a la zona des de fa tres dècades.  

En el passat, altres inundacions sobtades al país han propiciat incidents mortals. El 2018 hi van morir una vintena de persones i, el 1963, 23 turistes francesos van ser engolits per l'aigua en quedar atrapats en una inundació a la mateixa antiga ciutat de Petra.

ARXIVAT A:
MeteorologiaTurismeInundacions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut