Barcelona

Dos detinguts en el desallotjament de La Tancada, un edifici ocupat al Raval de Barcelona

L'edifici, on vivien una trentena de persones de col·lectius vulnerables, té greus mancances de seguretat i salubritat, i acumula moltes denúncies per incidències, segons les fonts policials

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Urbana, els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han desplegat un dispositiu al Raval de Barcelona per desallotjar un edifici municipal ocupat a Ciutat Vella, l'antiga Escola Massana, segons ha informat la policia. 

Durant el desallotjament, la policia ha identificat 37 persones, de les quals dues han quedat detingudes, una investigada i cinc han passat a disposició de la Policia Nacional, segons ha informat la Guàrdia Urbana.

Entre tots els identificats acumulaven 149 antecedents policials.


La Tancada

També conegut com La Tancada, l'immoble, de titularitat municipal, és un centre ocupat des del 2018 on actualment vivien unes 30 o 35 persones migrades i vulnerables, segons informen les xarxes socials el moviment que gestiona l'edifici.

Segons l'ordre judicial, l'edifici del qual l'Ajuntament en reclama l'ús, està situat a la plaça de la Gardunya, té greus mancances de seguretat i de salubritat i també ha rebut moltes denúncies per incidències, diu la policia. "Un cop recuperada la propietat municipal", ha dit la Guàrdia Urbana, els agents han inspeccionat l'edifici i han procedit a assegurar-lo.

El dispositiu, que ha començat a les 7 del matí i ha tancat els accessos a la plaça de la Gardunya, ha causat afectacions de circulació a la zona. 


Crítiques dels moviments socials 

Diversos moviments socials s'han pronunciat en defensa dels desallotjats. El Sindicat d'Habitatge del Raval ha acusat el govern que encapçala el socialista Jaume Collboni d'hipocresia i li ha retret que no protegeixi els col·lectius vulnerables. "Fa mesos que criminalitzen La Tancada Raval, una altra peça del Pla Endreça per continuar venent el barri a costa de la nostra misèria", han piulat. 

ARXIVAT A:
MigracionsPolicia NacionalMossos d'EsquadraGuàrdia Urbana
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut