Alumnes amb mascareta en una classe (Pexels)
Alumnes amb mascareta en una classe (Pexels)
Nova York

Nova York ja no posarà en quarantena tota la classe quan hi hagi un alumne positiu

L'alcalde de la ciutat i la governadora de l'estat de Nova York anuncien tests massius als escolars en el retorn a les aules després de les vacances de Nadal

Redacció/Agències

Els centres educatius de la ciutat de Nova York, el districte escolar més gran dels Estats Units amb més d'un milió d'alumnes, no tancaran malgrat l'augment de casos de covid-19 provocat per la variant òmicron.

Amb la represa després de les vacances de Nadal, quan hi hagi un alumne positiu de covid no es posarà en quarantena tota la classe, sinó que s'aïllarà l'infant a casa. La quarantena d'un alumne contagiat acabarà quan deixi de tenir símptomes i doni negatiu en un test.

L'alcalde de la ciutat, Bill de Blasio, i la governadora de l'estat de Nova York, Kathy Hochul, han anunciat que, amb el retorn a les aules del 3 de gener, es faran tests massius, ja sigui a les escoles o bé als domicilis, per protegir els alumnes.

Infants arribant a una escola de Brooklyn, el mes d'octubre passat
Infants arribant a una escola de Brooklyn, el mes d'octubre passat (Reuters/Brendan McDermid)


En un moment en què la variant òmicron s'estén pels Estats Units i s'acarnissa especialment amb els infants, tant De Blasio com Hochul han volgut enviar el missatge que l'escola "és un lloc segur" i que l'experiència de l'aprenentatge a distància durant el confinament va ser "un experiment fracassat".

"És veritat que aquesta variant afecta més els infants, però només els que no estan vacunats", ha assegurat la governadora de l'estat de Nova York, que ha recomanat a pares i mares amb fills més grans de 5 anys que els portin a vacunar-se.


Dos milions de tests a les escoles

Hochul ha explicat que, els pròxims dies, les escoles rebran dos milions de tests, que s'hauran de fer als recintes escolars o a les llars.

Per la seva banda, De Blasio ha dit que els centres educatius ja han rebut 300.000 impresos de consentiment de pares que accepten que l'escola dugui a terme proves diagnòstiques als seus fills i ha animat a firmar-los els qui encara no ho han fet:

"Les nostres escoles són extraordinàriament segures i han de continuar obertes per la salut mental dels infants i per les seves necessitats socials."

Cues per fer-se un test de covid a Nova York
Cues per fer-se un test de covid a Nova York (Reuters/Brendan McDermid)


Mentrestant, l'estat de Nova York continua immers en la campanya de vacunació. En les últimes 24 hores s'han administrat més de 96.000 vacunes contra la covid i el total de dosis administrades supera els 33 milions, segons dades publicades per la governadora.

Un 83,4% dels ciutadans de l'estat ha rebut almenys una dosi de la vacuna, un percentatge que s'eleva fins al 95% en les persones més grans de 18 anys.

 

 

ARXIVAT A:
Educació Estats UnitsCoronavirus Covid-19Òmicron
Anar al contingut