Agents de policia i familiars de possibles víctimes, aquest dimecres a l'Hospital Saint Francis de Tulsa, als EUA (Reuters)

Nou tiroteig als EUA: un home mata 4 persones en un centre mèdic de Tulsa i se suïcida

Ha passat a Tulsa, a Oklahoma, i la policia diu que ha arribat al lloc en 3 minuts i en 5 minuts més ja tenia la situació controlada

RedaccióActualitzat

Aquest dimecres hi ha hagut un altre tiroteig amb múltiples víctimes als Estats Units, pocs dies després de la massacre en una escola d'Uvalde, a Texas.

Aquest cop ha estat en un centre mèdic de la ciutat de Tulsa, a l'estat d'Oklahoma: un home d'uns 40 anys hi ha entrat armat amb un rifle i una pistola i ha mort quatre persones.

Cotxes de policia a l'exterior de l'Hospital Saint Francis, aquest dimecres, a Tulsa (Reuters)

N'ha ferit unes quantes més i, segons la policia, que ha arribat al cap de pocs minuts, s'ha suïcidat.

Ha passat a l'edifici Natalie de l'Hospital Saint Francis de Tulsa, on hi ha despatxos de metges i un centre ortopèdic, i on, segons algunes fonts, l'atacant ha preguntat per un metge en concret.

La policia diu que ha actuat en 8 minuts

Els responsables de la policia s'han felicitat de la rapidesa amb què han actuat, ja que han arribat al lloc dels fets 3 minuts després de rebre la primera trucada i ho tenien tot controlat al cap de 5 minuts.

Precisament, la lentitud de la policia en la massacre de l'escola d'Uvalde, on van morir 19 nens i dues mestres, ha aixecat molta polèmica als Estats Units, perquè es creu que va permetre a l'atacant continuar matant nens durant una bona estona.

A preguntes dels periodistes, el cap de la policia de Tulsa, Eric Dalgleish, ha admès que el cas d'Uvalde ha ajudat a actuar amb rapidesa, però ha assegurat que ja és el que fan habitualment.

"Crec que tothom ho té ben present, però puc dir que a Tulsa revisem aquest problema periòdicament. Estic molt content amb el que sabem fins ara de la resposta dels nostres agents."

Pel que fa a l'atacant, Dalgleish ha explicat que encara no n'han determinat la identitat ni tampoc quina pot haver estat la seva motivació per cometre la massacre.

Persones a l'Hospital Saint Francis esperant notícies sobre el tiroteig, aquest dimecres a Tulsa, a Oklahoma (Reuters)
ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut