19 infants de 7 a 10 anys i dues mestres moren en un tiroteig en una escola a Texas

L'autor de l'atac en una escola d'Uvalde és un jove de 18 anys que ha mort abatut

RedaccióActualitzat

Dinou infants, d'entre 7 i 10 anys, han mort en un tiroteig en una escola de primària a Uvalde, a Texas, aquest dimarts. També han perdut la vida dues mestres del centre, el Robb Elementary School, situat a pocs quilòmetres de la frontera amb Mèxic.

Un jove de 18 anys, de nom Salvador Ramos, ha entrat a l'escola amb una pistola, un rifle i una armilla antibales i, segons ha relatat el governador de Texas, Greg Abbott, "ha disparat i matat de manera horrible i incomprensible" els estudiants i professors que s'ha trobat. 

Agents de policia l'han abatut al lloc dels fets.

El tiroteig ha passat minuts després de les 11 del migdia (Reuters/Marco Bello)

El governador també ha assenyalat que l'autor ha disparat la seva àvia, que està ingressada en estat crític, abans de dirigir-se al centre escolar en un cotxe que ha deixat en una cuneta propera.

Segons el cap de la policia del Districte Escolar de Uvalde, Pete Arredondo, Salvador Ramos ha actuat sol i els primers trets s'han sentit minuts després de les 11 del migdia.

A banda de les víctimes mortals, hi ha una dotzena més de nens i nenes ferits, ingressats a l'hospital; així com dos agents de la policia.

Un jove "conflictiu", segons la premsa local

Es desconeixen els motius que l'han portat a cometre la matança. En tot cas, segons recullen mitjans nord-americans, tres dies abans de l'atac, el jove --estudiant d'un institut de la mateixa localitat-- va compartir una imatge a Instagram de dos rifles. Els hauria comprat quan va complir els 18 anys, la setmana passada.

La premsa també explica que Salvador Ramos era un jove conflictiu que de petit hauria patit assetjament escolar perquè era tartamut. Tenia una relació molt tensa amb la seva mare, que era addicta a les drogues, i últimament s'havia anat tancant en ell mateix i, sempre segons aquests mitjans, havia deixat els estudis. 

Quan va arribar a la majoria d'edat, i malgrat aquest historial, va poder comprar sense problemes dos fusells.

L'escola on ha passat, que té uns 500 alumnes, la majoria hispans, ha decidit suspendre el curs.

Les famílies dels alumnes han recollit els infants del centre cívic on els han traslladat després del tiroteig
Les famílies dels alumnes han recollit els infants del centre cívic on els han traslladat després del tiroteig (Reuters/Marco Bello )

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha comparegut de matinada, just després d'arribar de la seva gira per Àsia, per condemnar l'atac i demanar accions contra el lobby de les armes. "És hora de convertir el dolor en acció", ha declarat.


La xacra de les matances en centres escolars

Una vegada més, els Estats Units són notícia per un tiroteig en un centre escolar. Fa mig any, un adolescent de 15 anys va matar quatre alumnes i va ferir-ne sis en un atac en un institut d'Oxford, a Michigan.

El d'aquest dimarts a Uvalde és l'atac amb armes més mortal des del tiroteig a l'escola Sandy Hook, a Newtown (Connecticut), el desembre de 2012. Adam Lanza, de 20 anys, va matar 20 infants d'entre 6 i 7 anys i sis adults i després es va suïcidar.

Sis anys després, el febrer de 2018, un atac a l'institut Marjory Stoneman Douglas, a Parkland (Florida) deixava 17 morts. Nikolas Cruz, de 19 anys, que havia estat expulsat del centre, va matar-los amb un rifle semiautomàtic.

El pitjor tiroteig en un centre educatiu dels Estats Units és el que hi va haver a la Universitat de Virginia Tech l'abril de 2007. Un noi de 23 anys va matar 32 persones amb dues pistoles semiautomàtiques i es va suïcidar.

L'abril de 1999, dos estudiants van matar 13 persones i en van ferir 23 més a l'institut de Columbine, a Colorado.

 

ARXIVAT A:
Estats Units
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut