Incendi dins l'hospital de MSF a Kunduz
El bombardeig va destruir parcialment l'hospital de MSF
Afganistan

MSF evacua tot el seu personal de la ciutat de Kunduz l'endemà de l'atac aeri al seu hospital

L'ONG demana una investigació independent que determini l'autoria del bombardeig al seu hospital

RedaccióActualitzat

Metges sense Fronteres ha decidit evacuar tot el seu personal de la ciutat afganesa de Kunduz l'endemà de la mort de 22 persones en un bombardeig de seu hospital, atribuït a un raid nord-americà.

Un responsable de l'ONG ha anunciat que l'hospital no tornarà a funcionar i que els pacients que hi havia han estat traslladats a altres centres del sud del país. MSF demana una investigació independent que determini l'autoria del bombardeig que va destruir el centre hospitalari.

El tancament és un dur cop per a la població civil de Kunduz. Es tractava de l'únic centre hospitalari amb instal·lacions per atendre els ferits de guerra en tota la zona nord-est de l'Afganistan.

La polèmica sobre la responsabilitat nord-americana en el bombardeig a l'hospital segueix ben viva. MSF assegura que va transmetre preventivament les coordenades GPS del seu hospital tant a l'exèrcit afgà com a les tropes nord-americanes a l'Afganistan.

El president de Metges sense Fronteres a Espanya, José Antonio Bastos, ha recordat que ells comunicaven regularment les coordenades GPS de l'hospital a les parts en conflicte i que l'últim recordatori va ser aquesta mateixa setmana.

També denuncien que un cop l'hospital va rebre el primer atac, van advertir els dos exèrcits que havien atacat un centre de l'ONG. Malgrat l'avís, l'avió va tornar al cap d'uns minuts i va reprendre el bombardeig durant més de 45 minuts sobre el centre hospitalari.

De moment, Washington no ha reconegut oficialment la seva responsabilitat en el l'atac amb bombes a l'hospital de MSF i el president Obama ha dit que caldrà esperar els resultats de la investigació abans d'emetre un judici.

 

Anar al contingut