La Guàrdia Civil investiga la fumigació a Carbonero de Ahusín (EFE/Pablo Martín)

Moren una dona i el seu fill intoxicats per una fumigació al costat de casa a Segòvia

La fumigació hauria estat en una nau contigua: el pare de la família també s'ha intoxicat i està ingressat a l'UCI a l'Hospital de Segòvia

Actualitzat

Una dona i el seu fill de 16 anys han mort i el pare de la família està ingressat a l'UCI en estat greu després d'una possible intoxicació per productes utilitzats per fumigar en una nau pròxima a casa seva, a la localitat segoviana de Carbonero de Ahusín, segons investiga la Guàrdia Civil.

Tot apunta que el noi i la seva mare haurien mort per la inhalació d'un producte utilitzat en la fumigació.

La subdelegació del govern espanyol ha confirmat que el noi va morir diumenge i la mare, de 60 anys, va morir dilluns a la tarda. El pare continua ingressat a l'Hospital de Segòvia, ja que també s'hauria intoxicat.

La Guàrdia Civil, que està investigant el cas, ha descartat que es tracti de morts violentes o intencionades i està treballant amb la hipòtesi que la família s'hagi intoxicat amb els productes que va fer servir per fumigar. ​La casa i la nau es troben rodejades per un perímetre de seguretat. 


El fosfur d'alumini, possible causa

Segons la premsa local, la nau és propietat de la mateixa família i a la porta encara hi ha un cartell informatiu on es prohibeix el pas. També s'explica que es faran treballs de fumigació entre els dies 20 i 28 de març. El mateix cartell indica l'ús de fosfur d'alumini, una substància que pot ser mortal amb la ingesta de quantitats molt petites.

Aquest compost s'utilitza per al tractament de gra emmagatzemat a l'hora de lluitar contra certes plagues, insectes o ratolins i és molt tòxic, per la qual cosa sempre l'apliquen empreses autoritzades.

S'investiga si la causa de la intoxicació és el fosfur d'alumini (EFE/Pablo Martín)

Fonts pròximes a la investigació han matisat que el risc d'intoxicació no s'ha estès i que no ha suposat una amenaça ni per als veïns ni per als agents que treballen a la zona.

En la investigació hi ha participat una unitat de Desactivació d'Explosius i NBRQ (Nuclear, Radiològica, Biològica i Química) que ha fet servir un robot per entrar a la nau i a la casa, per així evitar qualsevol risc d'intoxicació. El cas està en mans del Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Santa María la Real de Nieva, a Segòvia. L'autòpsia determinarà finalment quina ha estat la causa de la mort.

Els fets han causat consternació en aquest petit poble d'un centenar d'habitants. El jove era estudiant de Batxillerat a l'escola Claret de Segòvia. El centre ha penjat un llaç negre al seu perfil de Facebook en senyal de dol al centre.

ARXIVAT A:
Guàrdia Civil
Anar al contingut