Alguns treballadors ja han començat a rebre la notificació d'acomiadament (Reuters/ Lucy Nicholson)

Microsoft anuncia 10.000 acomiadaments aquest any, un 5% de la plantilla global

L'empresa al·lega que ha de reduir costos per la crisi postpandèmia i ja ho ha comunicat als treballadors i a la Comissió de Valors i Borsa dels Estats Units

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

L'empresa d'informàtica i tecnologia Microsoft ha anunciat aquest dimecres que té previst acomiadar 10.000 persones abans d'acabar l'any, gairebé un 5% de la plantilla de la companyia a tot el món.

De fet, ha assegurat que alguns dels afectats ja han començat a rebre les notificacions aquest mateix dimecres.

L'anunci s'emmarca dins de l'aturada de l'activitat i l'augment de costos que també estan patint moltes altres empreses tecnològiques per la crisi postpandèmia.


Una carta als treballadors

La companyia ha anunciat la mesura als seus treballadors, en una carta firmada pel president executiu de la firma Satya Nadella, on reconeix que, si bé els clients van fer una important despesa durant la pandèmia, ara estan "optimitzant aquella inversió digital per fer més amb menys".

També assegura que organitzacions de tots els sectors industrials i àrees geogràfiques estan actuant amb mesura perquè o estan en recessió o la veuen a venir.

En aquest context, continua el CEO de Microsoft, "toca prendre mesures per emergir més forts i competitius", a partir de 3 prioritats: anivellar l'estructura de costos amb els ingressos i la demanda dels consumidors; invertir en àrees estratègiques pel futur de la companyia i desinvertir en d'altres; i "tractar la gent amb dignitat, respecte i transparència".

"La decisió és difícil però necessària. És especialment difícil per l'impacte en la vida de les persones afectades, col·legues i amics. Ens comprometem a donar-los tot el suport possible durant aquesta transició."

Entre els beneficis que es garantirà als treballadors, segons aquest comunicat, hi ha el pagament de bonus, mantenir-los la cobertura sanitària durant sis mesos, serveis de suport professional i 60 dies de notificació prèvia.

La companyia també ha anunciat que ha reservat 1.200 milions de dòlars per finançar el pla de retallada de costos, una xifra que comporta una caiguda del 12% dels beneficis.

L'any passat, l'empresa tenia 221.000 treballadors a tot al món, la meitat als Estats Units, segons l'últim informe anual presentat.


La reestructuració de les tecnològiques

En els últims mesos, diverses empreses tecnològiques han anunciat acomiadaments massius entre les seves plantilles. Fa 10 dies, Amazon va ampliar a 18.000 el nombre de treballadors que té previst acomiadar a tot el món, també a Europa.

I al novembre, va ser Metta, propietària de Facebook, Instagram i Whatsapp, qui va anunciar l'acomiadament d'11.000 persones per la pèrdua de publicitat i l'augment dels costos.

També al novembre, Elon Musk va anunciar que volia prescindir de 3.700 treballadors, la meitat de la plantilla de Twitter.

 

ARXIVAT A:
TecnologiaDrets laborals
Anar al contingut