Minut de silenci a Terrassa per la víctima que tenia una farmàcia a la ciutat (EFE/Marta Pérez)

Homenatge als turistes morts a l'atac a l'Afganistan, pendents de la repatriació

Terrassa ha fet aquest diumenge un minut de silenci per recordar una de les farmacèutiques assassinades, dilluns se'n farà un altre a Girona i dimarts a Barcelona

RedaccióActualitzat

Comença la repatriació dels turistes víctimes de l'atac a Bamian, a l'Afganistan. Els dos ciutadans espanyols que en van sortir il·lesos ja són fora del país, segons han informat des del Ministeri d'Exteriors. Un ha sortit al matí i l'altre ho ha fet hores més tard, perquè ha preferit quedar-se a fer "unes gestions personals".

A l'Afganistan ja hi ha arribat el cos de diplomàtics espanyols per agilitzar la repatriació dels cossos dels catalans morts, veïns de Terrassa, Girona i Barcelona.

Són l'ambaixador a l'Afganistan --que està emplaçat ara a Doha-- i un diplomàtic enviat des de l'ambaixada del Pakistan.

Finalment, la dona ferida --una jubilada basca de 82 anys-- evoluciona favorablement a l'hospital de Kabul, tot i que el seu pronòstic és reservat.

Segons el Ministeri d'Exteriors, els diplomàtics estan en contacte "permanent" amb el grup d'espanyols que va patir l'atac al mercat de Bamian fins que tots abandonin el país i els cossos puguin ser repatriats, amb l'objectiu d'oferir-los ajuda i assistència consular.


Homenatge a Terrassa

A Terrassa, on una de les víctimes hi tenia una farmàcia, han decretat aquest diumenge dia de dol oficial. Al migdia han guardat un minut de silenci davant de l'Ajuntament, que ha presidit l'alcalde, Jordi Ballart, que ha destacat que "era una persona molt estimada, molt vinculada a la ciutat i una referent al barri de les Arenes".

Terrassa ha fet un minut de silenci aquest migdia i ha declarat un dia de dol (EFE/Marta Pérez)

En l'atac també va morir la seva mare, que tenia una farmàcia a l'estació de Sants de Barcelona.

L'Ajuntament de Barcelona ha convocat  un minut de silenci dimarts a la plaça de Sant Jaume, com a mostra de condol i suport a les famílies de les víctimes de l'atemptat a l'Afganistan.

Des del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona s'han mostrat "profundament consternats per la mort de les dues companyes" i han mostrat el suport a les famílies i companys.

A Girona, on vivia la tercera víctima mortal, el minut de silenci s'ha convocat dilluns al migdia a la plaça del Vi.


Quan es repatriaran els cossos?

Els dos diplomàtics espanyols estan treballant per agilitzar els tràmits administratius per repatriar els cossos dels tres catalans morts.

Encara no hi ha data per al retorn

Tal com va transcendir aquest dissabte, les víctimes mortals de l'atemptat a l'Afganistan d'aquest divendres són dues dones i un home catalans, a més de tres ciutadans afganesos.

Es tracta d'una mare i una filla, totes dues farmacèutiques, i un enginyer jubilat de Girona.

Els tres catalans morts --a més de tres afganesos-- formaven part d'un grup més gran. Un altre turista va quedar ferit i dos més van resultar il·lesos.

L'atemptat --el primer contra turistes estrangers des de l'arribada dels talibans al poder el 2021-- va passar divendres cap a les 18.00 hora local (15.30 a Catalunya), quan el grup es trobava al basar de la ciutat de Bamian.

El règim talibà ha detingut set persones relacionades amb l'atac. A Espanya, la Fiscalia de l'Audiència Nacional ja investiga per un presumpte delicte de terrorisme l'assassinat dels tres espanyols.

ARXIVAT A:
Afganistan
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut