Mark Zuckerberg, creador de Facebook i màxim responsable de Meta

Meta, propietària de Facebook, Instagram i WhatsApp, acomiadarà 11.000 treballadors

Mark Zuckerberg argumenta els primers acomiadaments de la història de l'empresa per la pèrdua de publicitat i l'augment dels costos

RedaccióActualitzat

Mark Zuckerberg, màxim responsable de Meta, l'empresa mare de Facebook, Instagram i WhatsApp, ha anunciat que acomiadarà més d'11.000 treballadors.

La decisió, que suposa desfer-se del 13% de la plantilla, arriba després que altres grans companyies tecnològiques també han fet acomiadaments massius.

L'últim cas és Twitter. El multimilionari Elon Musk ha acomiadat unes 3.700 persones una setmana després de convertir-se en el nou propietari de la xarxa social.

Zuckerberg argumenta els acomiadaments per la pèrdua de publicitat i l'augment dels costos (Europa Press/Christophe Gateau)

Pel que fa a Facebook, hi conflueixen la lluita contra l'augment dels costos i la pèrdua d'ingressos procedents de la publicitat.

Tot plegat, en una situació econòmica d'inflació alta i pujada dels tipus d'interès, i de baixada del comerç online, que s'havia disparat durant la pandèmia i ara, explica Zuckerberg, ha tornat "a les tendències anteriors".

En un missatge als treballadors, el president i director executiu de Meta ha argumentat:

"La desacceleració macroeconòmica, l'augment de la competència i la pèrdua notable d'anuncis han fet que els nostres ingressos siguin molt més baixos del que esperava."

"Em vaig equivocar i n'assumeixo la responsabilitat", ha afegit.

L'objectiu és aconseguir que Meta sigui més eficient, ha dit Zuckerberg, i per això vol reorientar els recursos cap a "àrees prioritàries de creixement" com la intel·ligència artificial, les plataformes de negoci i el projecte del metavers.

Logo de Meta a la seu de l'empresa, a Menlo Park, Califòrnia (Reuters/Carlos Barria)

Aquesta és la primera vegada que es fan acomiadaments a Meta en els 18 anys d'existència de l'empresa.

Zuckerberg ha detallat que les persones acomiadades rebran 16 setmanes de salari base i dues més per cada any treballat a Meta. També que mantindrà l'assegurança mèdica associada al contracte laboral durant sis mesos.

ARXIVAT A:
Xarxes socials FacebookWhatsAppInstagram
Anar al contingut