Exterior de la seu de Twitter, a San Francisco, Califòrnia

Elon Musk vol acomiadar la meitat de la plantilla de Twitter, 3.700 treballadors

El nou propietari de la xarxa social podria prendre la decisió aquest divendres, segons el portal econòmic Bloomberg i el Financial Times

Juli Rodés AlmerActualitzat

Fins a la meitat dels 7.500 treballadors de Twitter podrien perdre la seva feina aquest divendres, just una setmana després que el multimilionari Elon Musk comprés aquesta xarxa social per 44.000 milions de dòlars (més de 45.191 milions d'euros, al canvi actual).

Els plans de Musk, fets públics, en primer lloc, pel portal d'informació econòmica Bloomberg i confirmats pel diari Financial Times, són acomiadar unes 3.700 persones.

També inclouen revertir la política actual de Twitter, que permetia treballar telemàticament, i fer que tothom treballi presencialment a l'oficina.

Elon Musk, aquest estiu, durant una intervenció al fòrum energètic Offshore Northern Seas, a Noruega (Europa Press/Carina Johansen)

Els plans de Musk de fer una retallada dràstica de plantilla els va avançar --per primera vegada, fa quinze dies-- The Washington Post.

El diari assegurava que Musk havia explicat a possibles inversors en la compra de Twitter que volia acomiadar dos terços de la plantilla i deixar-la en uns 2.000 treballadors.

Ara per ara, Musk és director executiu únic de Twitter, després d'haver acomiadat tot el consell d'administració de l'empresa, una decisió que ha assegurat que és "temporal".


Twitter no retornarà comptes, per ara

Aquest dimecres, d'altra banda, Musk ha confirmat que trigarà "almenys algunes setmanes" a permetre el retorn a Twitter de persones a les quals l'empresa els va eliminar el compte en el passat.

Captura de l'encapçalament del compte de Twitter de Donald Trump, actualment suspès, el 2018 (Twitter)

La decisió, en definitiva, està relacionada amb el debat i la preocupació generats per la voluntat de Musk de modificar la moderació de continguts a Twitter.

Vol crear un consell de moderació de continguts que --ha assegurat-- inclourà persones "amb punts de vista molt divergents", entre les quals representants de defensa dels drets civils i "grups que s'enfronten a la violència alimentada per l'odi".


Anunciants que marxen de Twitter

Malgrat aquest anunci i les declaracions assegurant que Twitter no es convertirà en un lloc on qualsevol pugui dir qualsevol cosa, la preocupació sobre la moderació del contingut que farà Musk ja ha posat en alerta entitats de defensa dels drets civils i també alguns anunciants, que no volen veure els seus productes al costat de continguts que considerin inapropiats.

Logo de Twitter a l'exterior de la seu de l'empresa, a San Francisco (Reuters/Carlos Barria)

Algunes marques, com L'Oréal, ja han anunciat la suspensió temporal de la publicitat a Twitter.

La publicitat aporta el 90% dels ingressos de Twitter. Musk argumenta que no és suficient i que per això vol introduir la subscripció obligatòria per tenir el compte verificat, de 8 dòlars al mes, anunciada dimarts.


Encara sobre el debat de la llibertat d'expressió i la moderació de continguts, en les últimes hores Musk ha penjat una enquesta al seu compte de Twitter en què pregunta si els anunciants han de defensar la llibertat d'expressió o la correcció política.


El possible retorn de Trump

Entre les persones que tenen el compte de Twitter suspès hi ha Donald Trump, l'anterior president dels Estats Units, acusat de difondre informacions falses.


Fa uns dies, Musk feia broma sobre el possible retorn de Trump a Twitter i deia que "si tingués un dòlar per cada vegada que m'han preguntat si Trump tornarà a aquesta plataforma, Twitter estaria emetent moneda".

ARXIVAT A:
Xarxes socials Twitter
Anar al contingut