Barcelona

Mas reivindica el projecte de país de CiU davant dels que "ara el tenen i després no"

"CiU té un projecte. Sabem on anar. Com que tenim el projecte, no dubtarem de si el tenim o no el tenim o el tornem a recuperar". Amb aquestes paraules, el líder de CiU, Artur Mas, s'ha referit a la rectificació que ha fet el conseller d'Educació, Ernest Maragall, sobre les declaracions on assegurava que la societat catalana estava fatigada del tripartit i que aquesta opció no tindria el suport dels electors. Mas ha fet aquestes declaracions després de la reunió entre Maragall i Montilla, on el conseller hauria posat el seu càrrec a disposició del president de la Generalitat.

Actualitzat
Montilla no ha acceptat la seva renúncia, però li ha demanat que rectifiqués. A la mateixa sortida de la trobada, Maragall ha "modificat" les seves declaracions, que ha reconegut que "eren incorrectes".

Des que va començar la polèmica, el PSC ha reiterat que no era una crisi interna i, hores abans de la reunió entre Montilla i Maragall, el portaveu dels socialistes catalans, Miquel Iceta, ha tornat a insistir-hi.

Des de l'oposició, el secretari general d'UDC, Josep Maria Pelegrí, ha assegurat que tenint en compte precedents de destitució com els de Josep-Lluís Carod-Rovira i Joan Carretero al primer tripartit, ara, per lògica, Montilla hauria d'actuar contra el conseller Maragall. Josep Maria Pelegrí ha demanat a Montilla una resposta "contundent" per acabar amb la "inestabilitat" del seu govern i l'ha instat a convocar eleccions anticipades perquè la situació del govern s'ha tornat "insostenible". 

En una línia similar s'ha expressat la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho. La líder dels populars a Catalunya ha demanat al president de la Generalitat que acabi amb l'"agonia" del tripartit i avanci les eleccions per deixar pas, segons ha dit, als que sí que tenen un projecte per a Catalunya.

Sánchez-Camacho creu que la polèmica arran de les declaracions sobre la "fatiga" dels catalans pel tripartit constata l'esgotament d'aquesta coalició. Malgrat tot, també ha donat per fet que si els tres socis sumen després de les eleccions tornaran a reeditar el tripartit.

Qui s'ha mostrat més cordial amb tot plegat ha estat el secretari general d'ERC, Joan Ridao, que ha tret importància a la polèmica i ha dit que no creu que acabi afectant el govern. Ridao ha dit que tot plegat ha estat una "tempesta en un got d'aigua".

Menys conciliador ha estat el secretari general d'ICV, Joan Herrera, que sí que veu contradiccions notables en Ernest Maragall. Herrera ha dit que és "paradoxal" la postura del conseller d'Educació davant el seu govern, i per això ha insistit en la conveniència de definir un nou "full de ruta" del govern fins al final de la legislatura.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut