L'última víctima de la família Lobo: assassinen el fill de l'expresident d'Hondures

Un fals comando policial va matar el fill de Porfirio Lobo i tres joves més

Actualitzat

Porfirio Lobo, president d'Hondures entre el 2010 i el 2014, té dos fills morts, un empresonat per narcotràfic als Estats Units i la dona a la presó, complint condemna per diversos casos de corrupció.

El seu fill Said, de 19 anys, va ser un dels quatre joves assassinats aquesta setmana quan sortien d'una discoteca del centre de Tegucigalpa a les dues de la matinada. Entre les víctimes també hi ha un nebot del general retirat Romeo Vásquez, que el 2009 va liderar un cop d'estat contra l'aleshores president Manuel Zelaya.

El fill més petit de Porfirio Lobo anava en un altre cotxe i això el va salvar.

Els assassins dels quatre nois eren sicaris que anaven vestits amb uniformes de la policia i portaven armes de guerra. Van obligar els joves a baixar dels vehicles simulant un registre policial i els van disparar al cap, segons han mostrat les càmeres de seguretat.


Un país insegur

Segons el govern, darrere d'aquest crim hi ha grups que "ja tenen una planificació per crear caos, incertesa i un ambient d'inseguretat", per desestabilitzar el govern.

La presidenta d'Hondures, Xiomara Castro, s'ha solidaritzat amb l'expresident i exprimera dama i amb tots els familiars dels joves i ha assegurat que no descansaran fins a desmuntar els "esquadrons de la mort".


Una família vinculada amb el crim

Fa quatre anys, un fill de Porfirio Lobo va morir als 37 anys per una intoxicació etílica.

Té un altre fill, Fabio Lobo, condemnat a 24 anys de presó a Nova York per la seva participació en el tràfic d'1,4 tones de cocaïna als Estats Units.

A més, la seva dona, coneguda com Rosita, va ser condemnada a 58 anys de presó per frau i apropiació indeguda quan era primera dama. Ha rebut un permís penitenciari per poder assistir a l'enterrament del seu fill Said.

Hondures és un dels països més violents del món. Cada dia hi moren entre deu i tretze persones, segons la policia i organismes de drets humans.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut