Presenten l'iPhone 15, que incorpora finalment el carregador universal USB-C

La companyia cedeix així a les pressions de la Unió Europea, que va aprovar implantar aquesta connexió de càrrega a tots els mòbils

RedaccióActualitzat

Els nous iPhone 15 incorporaran per primera vegada un port USB-C de càrrega universal. La companyia cedeix així a les pressions de la Unió Europea, que va aprovar implantar aquest sistema de connexió per a tots els mòbils a partir de l'any vinent. 

Així ho ha anunciat Kaiann Drance, vicepresidenta de màrqueting iPhone d'Apple, en la presentació anual de la companyia:

"L'USB-C s'ha convertit en l'estàndard universalment acceptat."

La incorporació més àmplia del port USB-C representa una petita revolució per a l'ecosistema de productes i serveis d'Apple, que és difícil d'integrar amb altres sistemes. Tal com ha explicat Drance, això també serà un avantatge per a l'usuari que tingui diferents dispositius de la companyia:

"Ara, el mateix cable pot carregar el vostre Mac (ordinador), iPad (tauleta), iPhone i fins i tot els vostres AirPods pro de segona generació (auriculars sense fil)"

L'empresa californiana també ha anunciat els nous iPhone 15. Uns telèfons que, pel que fa al disseny, seran similars als anteriors, però amb un preu inferior al del llançament del seu últim model.

Apple ha baixat el preu després que les vendes de l'iPhone hagin caigut un 2,5% i que aquest producte suposi la meitat dels ingressos de la companyia.

Per això també volen impulsar altres productes, com el rellotge Apple Watch, que com a novetat es podrà controlar fent gestos amb la mà, sense necessitat de tocar la pantalla.
 

L'obligació europea per al carregador universal

D'aquesta manera, l'embolic de cables pel fet que cada dispositiu necessiti un carregador diferent d'aquí poc serà història. Almenys per als models que surtin al mercat a partir del 28 de desembre de 2024. I és que tots ells hauran d'incorporar un port USB tipus C.

Una modificació que afectarà la següent tecnologia:

  • Telèfons mòbils
  • Tauletes
  • Càmeres digitals
  • Auriculars, auriculars amb micròfon i auriculars interns (de l'estil dels AirPods d'Apple)
  • Videoconsoles portàtils
  • Altaveus portàtils
  • Lectors de llibres electrònics
  • Teclats i ratolins
  • Sistemes portàtils de navegació, tipus GPS

A la llista hi faltarien els ordinadors portàtils. En aquest cas, caldrà esperar fins al 28 de desembre del 2026. 
 

Reducció de deixalles electròniques

El Parlament Europeu va aprovar la mesura l'octubre del 2022 i es va decantar per l'USB tipus C perquè és el més estès, el propi del sistema Android. 

L'objectiu principal és reduir les 11.000 tones de deixalles electròniques que es calcula que es generen cada any per productes com els carregadors.

A més, s'estima que la unificació suposi un estalvi de fins a 250 milions d'euros l'any.

 

ARXIVAT A:
Apple
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut