Londres

L'expresentador estrella de la BBC podria ser el delinqüent sexual amb més delictes del Regne Unit

Un nou informe revela que Jimmy Savile podria haver abusat de més de 1.300 persones en 50 anys de violacions a infants, adults, malalts i, fins i tot, difunts

RedaccióActualitzat

Creix l'escàndol al Regne Unit a mesura que es van sabent detalls dels abusos que va cometre Jimmy Savile, l'expresentador estrella de la cadena de televisió BBC. Un any després de la mort de l'estrella televisiva, l'any 2011, un documental a la cadena de televisió ITV va denunciar que Jimmy havia abusat de desenes d'adolescents que acudien com a públic al seu programa musical "Top of the Pops".

Fins a la seva mort, Savile havia estat considerat un ídol de la televisió i el món musical. Va ser tan famós que la reina li havia concedit el títol de Sir, i fins i tot el va rebre en audiència el papa.

En un primer informe elaborat per la policia i l'associació britànica de prevenció d'abusos a menors, es calculava que unes 450 persones havien denunciat Savile per abusos entre els anys 1955 i 2009.

Ara, un nou informe policial detalla els 50 anys d'abusos que Savile va cometre amb menors, adults, malalts i, fins i tot, difunts. Segons la policia, podria haver abusat de 1.300 persones en 50 anys. Una bona part, als hospitals de la xarxa pública sanitària, on era considerat un heroi que dedicava el seu temps a alleujar el patiment dels malalts.

Savile apadrinava múltiples causes benèfiques en hospitals i residències. I això li va donar accés a les persones més vulnerables: malalts, discapacitats, infants i ancians.

Els fets són tan esgarrifosos que el ministre de Sanitat del Regne Unit, Jeremy Hunt, ha sortit a demanar públicament disculpes a les víctimes i les seves famílies pels abusos que va cometre Jimmy en 28 institucions de la sanitat pública anglesa. Ha dit que el sistema de Seguretat Social no va estar a l'altura per no haver detectat aquests comportaments denigrants.

Les víctimes denuncien l'escut institucional que va protegir Jimmy Savile durant 50 anys. Malgrat el degoteig de rumors, queixes, informacions i sospites sobre l'actitud de Savile, ni la cadena de televisió BBC, ni la policia, ni cap institució va fer res per investigar què s'amagava darrere de l'estrambòtica imatge de l'ídol televisiu.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut