Les xeringues més eficients per administrar la vacuna de Pfizer, fabricades a Fraga

Les xeringues més eficients per administrar la vacuna de Pfizer, fabricades a Fraga

Permeten extreure fins a sis dosis dels vials i aprofitar les vacunes al màxim

RedaccióActualitzat

A Fraga, la capital del Baix Cinca, a la Franja de Ponent, s'hi fabrica un estri de plena actualitat: xeringues. En concret, les xeringues més eficients per aprofitar al màxim els vials de Pfizer/BioNTech i obtenir-ne sis dosis -en comptes de cinc- de vacuna contra la Covid-19.

Les fabrica la multinacional nord-americana Becton Dickinson, especialitzada en tecnologia mèdica, i redueixen l'espai mort a l'interior de les xeringues per aprofitar al màxim el líquid de l'interior dels vials.

 

 


Javier Farriño, director de la planta de BD a Fraga, explica que la "diferència fonamental" d'aquesta xeringa és que "quan introduïm el pistó, tota la vacuna és injectada, a diferència d'una xeringa convencional, en què una part de la vacuna es queda en el residu del con".

BD té una cinquantena de fàbriques com aquesta arreu del món. A la de Fraga hi treballen 750 persones, una xifra molt important per una població de 15.000 habitants.

 

 


Santi Burgos, tinent d'alcaldia de Fraga, explica que "és segur l'empresa més gran" del municipi i la que dona feina a més veïns. També a persones de poblacions de la rodalia, incloses algunes de Catalunya.

En qüestió d'un any, en aquesta planta es fabricaran 500 milions d'unitats de la xeringa que ha col·locat Fraga al mapa, perquè se n'exporten arreu del món.

 

 


Ara per ara, qui més n'ha comprat és el Regne Unit, 100 milions d'unitats. Espanya n'ha adquirit 25 milions.

Abans de l'estiu, BD té previst duplicar la capacitat de producció a Fraga.

ARXIVAT A:
VacunesCoronavirus Covid-19
Anar al contingut