Les irregularitats denunciades en les oposicions poden fer que s'hagin de repetir proves

Els sindicats parlen de "caos" i de "vergonya" i exigeixen que tot plegat quedi resolt abans de l'estiu

RedaccióActualitzat

Les nombroses incidències i la mala organització detectades a les oposicions a la Funció pública, dissabte, han desembocat en una reunió d'urgència aquest diumenge al matí entre govern i sindicats.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, s'ha compromès a prendre mesures. D'entrada, la Generalitat podria rescindir el contracte amb l'empresa externa que es va contractar per fer les proves. I no es descarta repetir alguns exàmens, un cop analitzades les reclamacions.

El procés per fer fixos gairebé 47.000 interins, mitjançant oposicions i concurs de mèrits, ha topat amb diversos entrebancs. El temps d'espera, la desorganització i les irregularitats es van anar sumant en el concurs d'oposició extraordinari on hi havia convocades prop de 13.000 persones.

Era un procés complex, on s'havien de fer 72 exàmens diferenciats i on hi havia multitud d'aules, la majoria a Barcelona, però també a Girona, Tarragona i Lleida.

Sobretot, les incidències s'han produït a Barcelona. Algunes, serien greus i molt greus, segons reconeixia Funció Pública, després que ja n'haguessin alertat els sindicats. Ara obriran una bústia de correu perquè els que van opositar puguin explicar les situacions viscudes. La consellera Laura Vilagrà ha declarat:

"Hem d'aïllar els concursos que es van realitzar amb totes les garanties d'aquells on no es van poder produir aquestes garanties. Hi va haver anomalies importants i, per tant, s'haurà de repetir la prova."

Era el primer gran procés d'oposicions que feia una empresa externa i la Generalitat la culpa de gran part dels problemes que hi va haver i busca la manera de rescindir el contracte d'1,4 milions d'euros que tenien amb aquesta empresa.

La consellera ha afegit: "No assumirem el cost d'aquesta contractació. Hem de veure en quins termes i com ho fem, però considerem que es va incomplir la contractació. No serà aquesta empresa qui faci els nous exàmens."

La reunió d'urgència d'aquest diumenge entre la consellera Laura Vilagrà i representants sindicals (CCMA)

Resposta dels sindicats

Els sindicats volen aclarir les coses i assegurar que hi hagi una resposta per a cada cas. Exigeixen que tot estigui resolt abans de l'estiu. Organitzacions com CCOO i CATAC han emès comunicats de queixa contundents. 

Al comunicat de CCOO, afirmen que la situació va ser "vergonyosa i indignant". Entre els greuges que enumeren hi ha instal·lacions deficients, retards, menyspreus o filtracions de preguntes.

CATAC parla de "caos, desorganització, esperpent, frau i incompetència en el pitjor procés d'oposicions de la història de la Generalitat".
 

Junts i PSC demanen explicacions al govern

Des de l'oposició, Junts i el PSC demanaran la compareixença urgent de la consellera Laura Vilagrà al Parlament perquè expliqui les irregularitats i les incidències denunciades per interins i sindicats.

Els socialistes asseguren que les explicacions donades pel Departament de la Presidència són insuficients i reclamen a l'executiu que assumeixi totes les responsabilitats. Junts lamenta que el govern traslladi el problema a l'empresa subcontractada, i la formació registrarà també preguntes parlamentàries per aclarir els fets.

 

ARXIVAT A:
Generalitat de CatalunyaDrets laborals
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut