Exàmens equivocats, retards i queixes en les oposicions per ser funcionari de la Generalitat

Un total de 13.581 treballadors de la Generalitat estaven convocats aquest dissabte a les proves, amb un total de 1.825 places

RedaccióActualitzat

Malestar entre sindicats i interins per com han anat les oposicions aquest dissabte al matí a Barcelona. 13.581 persones estaven convocades per fer els exàmens i optar a 1.825 places en una jornada que ha estat marcada pels retards i les queixes. La incidència més greu ha estat amb les proves d'educadors socials, que s'han acabat suspenent per un problema a l'hora de repartir els models d'examen.

Els aspirants denuncien que no s'han donat totes les garanties per protegir l'anonimat en les proves.

Els sindicats ja havien alertat d'irregularitats, i aquest diumenge al matí la consellera de la Presidència Laura Vilagrà s'ha reunit amb diversos integrants d'organitzacions sindicals representatives de la funció pública per compartir les incidències que havien recollit.

La Generalitat reconeix que hi ha hagut incidències. En declaracions a la premsa, la secretària d'Administració i Funció Pública, Alícia Correa, s'ha disculpat als examinands i ha obert la porta a repetir algunes de les proves

Correa ha explicat que estan estudiant què ha passat per donar resposta als aspirants. Ara per ara, no saben quantes persones han quedat afectades.

Assegura que la Generalitat contactarà amb els representants sindicals per "treballar en una solució al més aviat possible".


Externalitzat per primer cop

La Direcció General de Funció Pública havia encarregat l'organització a l'empresa Cegos. L'administració reconeix que és el primer cop que externalitza el procés.

La secretària d'Administració i Funció Pública ha assenyalat directament la companyia: "Les incidències, sembla a priori, poden ser imputables a l'empresa contractista." Correa ha anunciat que valoraran si depuren responsabilitats.

"Estem a l'espera de l'informe jurídic, que ens indiqui si hi ha alguna vulneració dels principis d'igualtat, mèrit i capacitat."

Correa ha justificat l'aposta per una externalització pel "volum molt important" de candidats i la falta de personal de Funció Pública.


"Caos, desorganització i incompetència"

Els sindicats han estat molt durs amb l'organització de les proves. CGT n'ha criticat la "mala gestió" i IAC-CATAC parla de "desorganització" i "incompetència".

En general les queixes són pels retards a l'hora de començar els exàmens i les males condicions per fer-los, amb els opositors atapeïts.

Els aspirants estaven citats a les 9 i fins a les 11 no han començat els exàmens.

Les proves s'han fet a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona i s'han registrat problemes a diversos punts.

En el cas dels treballadors socials, els examens no s'han acabat fent
En el cas dels treballadors socials, els exàmens no s'han acabat fent (CCMA)

En el cas de l'examen dels educadors socials, però, van més enllà. Les proves s'han suspès a les 16.00 després de tot el matí d'incertesa per un problema a l'hora de repartir els models.

A Barcelona s'hi presentaven 9.147 persones.

Les places a les quals es presenten són 1.534 llocs de treball de personal funcionari --que inclouen personal d'administració i serveis, personal d'execució penal, cos d'agents rurals i cos d'advocacia--, més 291 llocs de personal laboral transversal.

 

Preguntes al Parlament

L'oposició ha demanat explicacions al govern per l'organització de les proves. El PSC-Units ha anunciat que portarà el cas al Parlament per "la manca de previsió i la incapacitat d'organització" de les proves.

La portaveu del grup socialista, Alícia Romero, ha considerat "inadmissible el que ha passat" i exigeix al govern que demani disculpes "pel caos viscut a Barcelona".

"Les persones que avui es jugaven obtenir una plaça estable de feina mereixen un tracte molt millor."

 

 

ARXIVAT A:
Generalitat de CatalunyaDrets laborals
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut