Les històries de la setmana: una esquela insòlita en dies de Photoshop i eleccions

Repassem les notícies llegides a fons pels lectors durant els últims set dies

Lloguers, educació i una esquela ben curiosa han captat l'atenció en una setmana marcada per l'avançament electoral i l'aprovació de l'amnistia.


Una esquela entranyable i divertida

Es veu que Manuel Brañas González era aficionat a mirar-se les esqueles i li deia al seu fill: "Miraré els que han deixat de fumar". Aquest 9 de març va morir i la família ha volgut fer-li un homenatge amb una esquela insòlita que va començar a córrer per les xarxes.

"Bé, m'ha arribat el dia", comença el text. El seu fill, l'Agustí, n'és l'autor i explica que li ha servit per desmitificar el dol. També ens revela algun detall que no va poder "colar" al text:

Encara toca canviar l'hora?

El març és el mes del canvi d'hora... dolent. Aquell en què "perdem" una hora d'oci o de son. L'últim dissabte del mes --coincidint enguany amb la Setmana Santa-- és la data marcada. Fa anys que diuen que s'ha d'acabar, però no hi ha manera.

Sabies, però, que no es fa en tots els països? Fins i tot que en alguns països hi ha regions que canvien i d'altres que no? I que el va impulsar un empresari britànic? Josep Maria Camps Collet repassa totes les dades i curiositats del canvi horari:

Google, em cal una mica més d'espai

Google ofereix quinze gigues gratuïts als seus servies, però que s'omplen de pressa. Com ho podem fer per alliberar espai? Et donem alguns consells per gestionar l'emmagatzematge a Drive, Gmail i Google Fotos.

Què passarà amb les calderes de gas?

Què passarà amb les calderes? Desapareixeran? El Parlament Europeu ha aprovat aquesta setmana una regulació que vol posar data de caducitat a aquest giny que encara escalfa molts habitatges.

La tria del batxillerat

Queda un mes per a la preinscripció per al batxillerat. Els alumnes han d'escollir entre diverses modalitats, una decisió important perquè d'això dependrà el ventall de graus universitaris a què podran accedir després.

Sara Cañete ha parlat amb els orientadors, que ens donen algunes claus per ajudar a decidir-se:

Quant costa llogar al teu municipi

Aquesta setmana ha entrat en vigor l'índex de preus del lloguer, que busca contenir els preus. Aquí t'expliquem com funciona i com pots consultar el preu del teu pis.

I si vols saber quant costa llogar al teu municipi, pots consultar el mapa del preu del lloguer a Catalunya. Sant Just Desvern és el municipi més car, i Torà, el més barat:

Vigilem amb el Photoshop

No podem tancar la setmana sense recordar com la vam començar. La fotografia de Kate Middleton amb els fills que havia de servir per bandejar els rumors i que ha acabat fent-los més grans. Un retoc, però, que no és únic ni el primer de la història de les monarquies:

 

Anar al contingut