Una orca al mar, al costat d'un tauró
Les orques cacen en grup (Wikimedia/Christopher Michel)

L'atac d'un grup d'orques a un tauró blanc, gravat des de l'aire com no s'havia vist mai

Un equip de científics ha gravat amb drons com cinc orques cacen un tauró blanc a Sud-àfrica

Actualitzat

Un equip de científics ha pogut observar per primer cop l'estratègia d'un grup d'orques per caçar un tauró blanc, un dels grans depredadors marins. Ho recullen en un estudi publicat a la revista Ecology.

Les imatges, capturades amb un dron a les costes de Sud-àfrica, confirmen, d'entrada, que les orques cacen taurons blancs. "Aquest comportament mai s'havia vist en detall abans, i certament mai des de l'aire", ha afirmat Alison Towner, autora principal de l'estudi i científica de l'Acadèmia de Dinàmica Marina al poble costaner de Gansbaai.

Aquest és el vídeo que es va gravar al maig:


Els tres minuts d'imatges recullen com cinc orques persegueixen un tauró blanc fins que el maten i se'l mengen. Els científics creuen que tres orques més van ser mutilades durant la caça.

Simon Elwen, especialista en mamífers marins i coautor de l'estudi, ha explicat al diari britànic The Guardian: "Les orques són animals altament intel·ligents i socials. Els seus mètodes de caça en grup els converteixen en depredadors increïblement efectius."

Abans d'aquest estudi, se sabia que les orques, mamífers que cacen en grup, s'alimenten d'altres espècies de taurons, però fins ara hi havia hagut molt poques proves que també atacaven els grans taurons blancs.

Dels exemplars d'orques observats, l'equip de científics creu que una ja havia atacat abans taurons blancs, però les altres quatre no. Els autors creuen que això suggereix que la pràctica s'està estenent, ja que estudis anteriors havien conclòs que les orques poden aprendre les unes de les altres.

ARXIVAT A:
Ecologia
Anar al contingut