El títol de la T-mobilitat

La T-16 s'incorpora a la T-Mobilitat: com i quan s'obtindrà

Es beneficiaran de la T-16 260.000 usuaris dels 18 municipis de la corona 1 del transport públic

Actualitzat

La T-Mobilitat incorpora un nou títol de transport: la T-16. Els títols de transport per als nens i nenes de 4 a 16 anys que s'expedeixin a partir d'aquest dijous es faran a través de la T Mobilitat.

A partir del juliol, les T-16 que s'hagin de canviar --sigui per pèrdua, robatori, o perquè s'han de renovar-- s'expediran amb la nova versió.

Els actuals títols de la T-16, amb un suport de cartó magnètic, s'aniran renovant de manera automàtica al llarg dels pròxims mesos i els ciutadans la rebran a casa.

L'objectiu és que el gener, els 260.000 usuaris de la T-16 dels 18 municipis de la corona 1 del transport públic tinguin la T-16 integrada a la T-Mobilitat.

Amb aquest ja són 5 els títols que inclou aquesta targeta d'ús unipersonal, juntament amb la T-Usual, la T-Jove, la T-Casual i la T-Familiar, segons ha anunciat aquest dimecres l'Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona, ATM.

La targeta T-16 és el títol de transport per als nens i nenes de 4 a 16 anys que els permet fer, gratuïtament, un nombre il·limitat de viatges a la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat, dins la mateixa zona tarifària on resideixin.

El director general de l'ATM, Pere Torres ha destacat l'evolució positiva de la T-Mobilitat, que ha superat els 200.000 usuaris, i amb què es fan més de 190.000 validacions diàries. 

Ara ja podran tenir la seva targeta T-16 inclosa a la T-Mobilitat, amb els mateixos requisits que fins ara, però que podran dur al mòbil o en una targeta similar a les de crèdit.

 

Com obtenir-la? 

Es pot fer de manera presencial als punts habilitats -- en alguns cal cita prèvia-- o per internet a la web de la T-Mobilitat. Si es fa telemàticament cal donar-se d'alta com a usuari.

Es pot escollir dos formats: la targeta física recarregable (targeta T-mobilitat) o l'app T-mobilitat, que et permet portar al mòbil una cartera electrònica amb els títols de transport.

Des de la web es pot fer la sol·licitud per rebre a casa la targeta carregada amb un títol de transport o carregar-los al mòbil.

Tots dos formats funcionen sense contacte i de manera independent l'un de l'altre, és a dir un títol a la targeta no significa que també el tinguis al mòbil.

La versió d'app només està plenament operativa, de moment, en dispositius Android.

T-Mobilitat. Guia ràpida per bellugar-se per BCN
La T-Mobilitat es presenta en dos suports (TMB)


Dur tots els títols en un sol suport

La T-Mobilitat és un títol de transport públic unipersonal que pretén gestionar en un sol suport tots els títols que utilitza un usuari. Progressivament, s'han anat incorporant els títols. La primera prova es va fer el juny passat al Mobile World Congress. Els primers títols que es van activar van ser la T-Usual (abonament de viatges il·limitat per a 30 dies) i la T-Jove (abonament de viatges il·limitat de 90 dies per a menors de 25 anys). A finals de maig es van afegir la T-Casual --l'antiga T-10, el títol de transport més utilitzat) i la T-Familiar, un títol per a diversos membres d'una mateixa família, i que té variants que bonifiquen les famílies nombroses o monoparentals. 

De moment, la T-Mobilitat funciona a la zona 1 de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que integra 36 municipis, però es preveu que la T-Mobilitat estigui operativa a tot Catalunya a finals del 2024.  Això vol dir arribar a un total de 296 municipis catalans repartits en les sis zones tarifàries, amb qualsevol mitjà de transport públic amb un bitllet integrat que s'inclogui a la T-Mobilitat.

ARXIVAT A:
Transport públicMenorsMobilitat
Anar al contingut