Persona validant la T-Mobilitat en un lector sense contacte
La T-Mobilitat es pot adquiri amb la versió física o la versió digital

La T-Mobilitat es posa a prova: es reparteixen 4.000 targetes pel Mobile World Congress

La prova no ha estat llesta pels congressistes però sí per 4.000 persones que podran viatjar sense límit fins dijous que ve i es provarà l'aplicació amb 4.000 persones més

RedaccióActualitzat

La T-Mobilitat, el nou bitllet digital del transport públic de l'àrea de Barcelona, es posa a prova entre el 28 de juny i l'1 de juliol, coincidint amb el Mobile World Congress.

A les estacions més properes al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, per aprofitar l'afluència de públic del congrés, s'han repartit es feia la prova pilot de la T-Mobilitat.

S'havia valorat la possibilitat que ja fos vigent per als congressistes, però finalment no ha estat possible.

S'han distribuït gratuïtament 4.000 targetes amb validació sense contacte perquè els usuaris les testin il·limitadament fins dijous. La setmana que ve es farà una nova prova amb 4.000 usuaris més, però aquest cop ja amb aplicació mòbil. Pere Torres, president d'ATM, ha explicat la nova targeta s'activarà de manera progressiva.

"Les pròximes setmanes anirem activant diferents elements que en el seu conjunt conformaran les prestacions de la T-Mobilitat."

Inicialment, els punts de distribució s'han situat a les estacions d'Europa-Fira i Espanya, on hi ha intercanviador entre metro TMB i FGC i a l'estació de metro Fira.


Proves de l'aplicació

També la setmana que ve es posarà a prova el sistema de validació de bitllets a través del mòbil, que estarà disponible per a dispositius Android amb NFC, i que podran utilitzar 4.000 usuaris.

La crida per descarregar l'aplicació es farà a través dels canals oficials de l'ATM. Els usuaris podran baixar una mostra de l'aplicació T-Mobilitat que permetrà validar el bitllet, però no serà la versió de l'aplicació definitiva.

Les proves començaran en l'àmbit de la tarifa metropolitana, és a dir, per a desplaçaments entre els 36 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona.

La implantació de la T-Mobilitat s'ha posposat en diverses ocasions --la darrera, el 2017--. Aquest nou sistema de validació sense contacte permetrà viatjar amb una nova targeta recarregable i amb el telèfon mòbil, gràcies a la nova aplicació T-Mobilitat,que s'ha implantat als accessos de la xarxa.

Un cop superades totes les fases de prova, l'ATM decidirà la data per posar en marxa el nou sistema. Un cop verificada la funcionalitat de validació, a partir del dia 12 de juliol es provaran noves fases com la venda de targetes personalitzades o la recàrrega dels títols als punts presencials i a l'aplicació.

El metro recupera els horaris d'abans de la pandèmia (ACN / Albert Cadanet)
 

Torna el metro de nit

El metro de Bacelona torna a circular ininterrompudament tota la nit dels dissabtes. Així, es recupera el servei d'abans de la pandèmia: de dilluns a dijous funciona de les 5 de la matinada a les 12 de la nit, i el divendres i vigílies de festius, el servei s'allarga fins a les dues de la matinada.

Com ja es va establir per la revetlla de Sant Joan, si la pandèmia ho permet, el metro estarà obert durant tota la nit en dies com ara les festes de Gràcia i la Mercè o la nit de Cap d'Any.

La presidenta de TMB, Rosa Alarcón, ha insistit que la recuperació dels horaris al metro respon a "la necessitat de proporcionar alternatives de transport segur i sostenible per a totes les necessitats de mobilitat, també les de lleure".

Alarcón ha afegit que cal que el transport públic augmenti la disponibilitat per "fer front a les crisis ambientals i socials i per motius d'equitat".

ARXIVAT A:
Transport públicMobilitat
Anar al contingut