La T-Casual s'incorpora a la T-Mobilitat: com obtenir-la

Aquest dimarts també s'hi ha afegit la T-familiar d'una zona, i la nova targeta ja suma 4 títols de transport

Actualitzat

La T-Mobilitat és un títol de transport públic unipersonal que pretén gestionar en un sol suport tots els títols que utilitza un usuari. Es presenta en dues versions, una versió física, molt semblant a una targeta de crèdit recarregable, i una versió digital que es pot descarregar al telèfon mòbil.

Totes dues versions permeten validar el bitllet sense contacte en qualsevol transport públic de la zona 1 (la primera corona) de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que és on s'ha desplegat de moment aquesta tecnologia. Es preveu que la T-Mobilitat estigui operativa a tot Catalunya a finals del 2024.

Ara per ara, la T-Mobilitat permet incorporar 4 títols de transport: la T-Usual i la T-Jove d'una zona (des de principis d'any); i la T-Casual i la T-Familiar, (des d'aquest dimarts), amb totes les seves variants bonificades per a famílies nombroses o monoparentals.

Actualment, funciona a la primera corona, que integra 36 municipis l'àrea metropolitana de Barcelona, i té 90.000 usuaris donats d'alta, que fan 180.000 validacions al dia en una jornada laborable. Segons l'AMB, el sistema creix a un ritme d'unes 4.000 noves incorporacions a la setmana.

La inclusió de la T-Casual (la targeta unipersonal de 10 viatges, el títol de transport més usat de tota la xarxa) i la T-Familiar d'una zona podrien impulsar l'ús diari d'aquesta tecnologia a la primera corona de la xarxa de transport.

Com obtenir-la? 

Es pot fer de manera presencial als punts habilitats -- en alguns cal cita prèvia-- o per internet a la web de la T-Mobilitat. Si es fa telemàticament cal donar-se d'alta com a usuari.

Es pot escollir dos formats: la targeta física recarregable (targeta T-mobilitat) o l'app T-mobilitat, que et permet portar al mòbil una cartera electrònica amb els títols de transport.

Des de la web es pot fer la sol·licitud per rebre a casa la targeta carregada amb un títol de transport o carregar-los al mòbil.

Tots dos formats funcionen sense contacte i de manera independent l'un de l'altre, és a dir un títol a la targeta no significa que també el tinguis al mòbil.

La versió d'app només està plenament operativa, de moment, en dispositius Android.


El 2024, la T-Mobilitat operativa a tot Catalunya

De moment es pot utilitzar a la primera corona de Barcelona, però a finals del 2024 està previst que es pugui viatjar per un total de 296 municipis catalans repartits en les sis zones tarifàries, amb qualsevol mitjà de transport públic, amb un bitllet integrat en aquest nou títol de transport.

També es preveu que llavors canviï el sistema tarifari: el preu de transport vindrà fixat per la distància recorreguda i si s'és usuari habitual del transport públic o no.

ARXIVAT A:
Medi ambientMobilitatTransport públic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut