Trobada dels Artesans de la Pau a Biarritz
Trobada dels Artesans de la Pau a Biarritz
Biarritz

La societat civil serà l'encarregada de verificar el desarmament definitiu d'ETA

RedaccióActualitzat

Les entitats que treballen per la pau a Euskadi donaran més detalls sobre el desarmament d'ETA, que es farà el 8 d'abril.

Els intermediaris que tindran accés a les armes d'ETA es troben a Biarritz, on han promès que donaran més detalls de l'operació. 

En aquesta localitat del País Basc francès, s'hi celebra el fòrum "El desarmament al servei del procés de pau", organitzat pel col·lectiu anomenat Artesans de la Pau. Un col·lectiu format per representants de la societat civil i càrrecs públics del País Basc francès, que ja fa anys que treballen pel desarmament de la banda terrorista.

ETA encara no ha fet cap comunicat, però sembla que hauria optat per entregar les armes a la societat civil, en lloc de fer-ho directament al govern espanyol. 

L'organització va informar, a través d'un intermediari, que farà pública la localització dels seus arsenals al País Basc francès a fi de quedar-se sense armes.

El procés anunciat, però, obre molts interrogants sobre qui el liderarà i com es farà. Sobretot, després del fracàs dels mediadors internacionals i del fet que ni govern espanyol ni govern francès estiguin disposats a implicar-se en el desarmament.

El lehendakari, Iñigo Urkullu, ha expressat el seu suport al procés, i el líder abertzale Arnaldo Otegi ha demanat que Madrid i París no hi posin obstacles.
 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut