La pandèmia obliga els Oscars a acceptar el que no volien: les pel·lícules de Netflix

La mesura extraordinària dictada per l'Acadèmia de Hollywood s'aplicarà només durant el període en el qual les sales estiguin tancades a causa del coronavirus

Actualitzat

La crisi del coronavirus també tindrà afectació en els Oscars de l'any vinent. Per primer cop s'acceptaran a concurs pel·lícules estrenades exclusivament a les plataformes de streaming, com ara Netflix, HBO o Amazon.

Els organitzadors s'han vist obligats a rendir-se a la realitat, ja que la pandèmia ha aturat els rodatges i està fent ajornar totes les estrenes previstes. Insisteixen, però, que es tracta d'una excepció i que els Oscars continuen compromesos amb les sales de cinema i no modificaran els criteris establerts fins ara.

Fins ara les grans pel·lícules produïdes per aquests serveis per a ser emeses en streaming sovint han hagut de projectar-se en algun cinema de Los Angeles durant uns dies per a així poder ser considerades per als Premis Oscars.

 

El director de cinema Steven Spielberg va manifestar, en el seu moment, que no volia que les pel·lícules de Netflix puguin competir als Oscars argumentant que hi ha una situació de desigualtat entre el cinema a les plataformes de streaming, com Netflix o Amazon, i l'estrena de les pel·lícules a les sales de cinema, ara sembla ho haurà d'acceptar.

Gala dels Oscars 2020  (Reuters / Mario Anzuoni)

L'Acadèmia ha publicat els nous requisits perquè una pel·lícula pugui optar a un Premi Oscar en l'esdeveniment de 2021. Les productores estan exemptes d'emetre la pel·lícula en un cinema del comtat de Los Angeles durant almenys set dies com es demanava fins ara.

La pel·lícula pot publicar-se directament en un servei de streaming. Això sí, ha d'haver tingut prèviament planejat una estrena en cinemes i continuar complint amb tots els altres requisits previs. Totes aquestes mesures són excepcionals i temporals.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Cinema
Anar al contingut