Barcelona

La Generalitat reconeix el dret de les concessionàries a cobrar el peatge encara que hi hagi retencions

Acesa té dret a seguir cobrant peatges tot i que hi hagi cues quilomètriques. Així ho ha expressat el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, que ha reconegut la potestat de la concessionària per fer negoci tot i les cues. El conseller ha recordat que l'empresa va pagar per aquest dret al Ministeri de Foment espanyol. El govern, a més, comprèn que la companyia no vulgui que la mesura d'obrir peatges creï un precedent. Tot i això, Nadal ha explicat que és competència de la Generalitat determinar quan és tracta d'una situació extrema i cal aplicar mesures excepcionals.

Actualitzat
El conseller ha explicat que l'aixecament de barreres dels peatges del Vendrell i Tarragona ha estat una d'aquestes mesures excepcionals. Una decisió que no es tornarà a repetir llevat que s'originin cues històriques com les que van causar un col·lapse de 70 quilòmetres a l'AP-7. Nadal ha volgut puntualitzar que, en aquest cas, la concessionària és del Ministeri de Foment i no de la Generalitat.

La Generalitat confia que l'estiu que ve estiguin llestes les obres d'ampliació de l'AP-7 al tram entre el Vendrell i Salou, un punt que el director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya, admet que genera problemes de circulació.

Nadal ha explicat que l'any passat ja va advertir que si les obres no s'acabaven i, per tant, no hi havia tercer carril en els trams que el necessitaven, caldria una mesura excepcional.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut