Morad durant una actuació en el Sónar 2022 (ACN/Jordi Borràs)

La Fiscalia demana 6 anys de presó per al raper Morad per "intimidar" policies amb una Taser

Els fets haurien passat de matinada, el juliol del 2021, durant el confinament domiciliari nocturn per la covid-19

Nou embolic judicial per al raper Morad, per al qual la Fiscalia demana 6 anys de presó per agredir uns agents de policia el juliol del 2021, durant el confinament nocturn per la pandèmia de la covid-19.

Segons l'escrit de l'acusació, adreçat al jutjat d'instrucció número 3 de l'Hospitalet de Llobregat, que ha avançat el diari El Mundo i al qual han tingut accés diverses agències, els fets haurien passat el 17 de juliol del 2021 al barri de la Florida d'aquesta població.

Passades les 2 de la matinada, quatre agents dels Mossos i dos de la policia local que havien finalitzat un servei nocturn de vigilància del compliment del toc de queda van veure com els llançaven ampolles de vidre des d'una finestra d'un bloc de pisos alhora que els cridaven "Gossos, fills de puta".

Gràcies a les indicacions d'un veí, van localitzar el raper "fugint per un dels passadissos del replà" de l'edifici.

Aleshores els agents s'haurien identificat i li haurien demanat que s'aturés, però Morad en "va fer cas omís" tot i estar "acorralat sense sortida al final del passadís".

La Fiscalia explica que el raper, amb "manifesta indiferència cap a l'autoritat", va treure una pistola Taser --la tinença de la qual està prohibida--, va activar-la i la "va empunyar contra els agents de manera intimidatòria".

Tot seguit, segons l'escrit, "s'hi va abraonar, intentant sobrepassar-los" i, amb "ànim de menyscabar la integritat física" d'un dels agents, "li va donar una puntada de peu a la cama".

Morad el febrer del 2022 durant el judici per intent de robatori i amenaces del qual va ser absolt (Europa Press)

Els agents van aconseguir reduir Morad i detenir-lo, i van decomissar l'arma, "que portava sense tenir l'habilitació pertinent per a la seva possessió".

Contradient l'acusació, la defensa de Morad nega que el raper utilitzés una Taser i assegura, a més, que hi va haver més persones implicades en l'incident.

La Fiscalia demana 4 anys de presó pel delicte d'atemptat agreujat amb ús d'arma en concurs amb un delicte lleu de lesions, i 2 anys més per tinença d'arma prohibida.

A més, sol·licita una multa de 600 euros (10 mesos al dia durant dos mesos) i una indemnització de 350 euros en concepte de responsabilitat civil per un delicte lleu de lesions ocasionat a un dels agents dels Mossos.


Diverses causes obertes

Des del 2022, Morad ha estat notícia en diverses ocasions. També pels seus èxits dalt de l'escenari o a les xarxes, però, més vegades, per causes que li ha obert la justícia.

El febrer de l'any passat va ser absolt dels delictes d'intent de robatori i amenaces. Tres mesos després va ser detingut per escapar-se dels Mossos conduint temeràriament i sense carnet. A l'octubre va ser detingut per incitar a cremar cotxes i contenidors a l'Hospitalet. El febrer d'aquest any el van tornar a detenir per amenaçar de mort un agent que l'havia multat.

ARXIVAT A:
JudicialPolicialMossos d'Esquadra
Anar al contingut