Morad, el mes de febrer, durant el judici

Absolt el traper Morad d'intent de robatori i amenaces

El jutjat no veu acreditat que intentessin obrir el portal d'una finca amb un tornavís i amenacessin un veí

RedaccióActualitzat

El traper Morad ha estat absolt aquest dimecres dels delictes d'intent de robatori i d'amenaces, pels quals la Fiscalia demanava dos anys i mig de presó.

Segons el relat de l'acusació, el 12 de febrer de 2018 Morad hauria intentat cometre un robatori en un habitatge de Barcelona i amenaçat un veí de l'edifici que els va sorprendre, a ell i un altre acusat, forçant el pany d'un pis amb un tornavís.

La jutge, en canvi, a la sentència, conclou que les proves aportades no permeten demostrar que el raper estigués implicat en aquests fets.

Considera que durant el judici no ha quedat "prou acreditat" que Morad i l'altre acusat tinguessin un "pla preconcebut" per "obrir la porta d'accés a l'immoble amb un tornavís" amb la "intenció d'obtenir un benefici econòmic il·lícit a costa del patrimoni aliè".

Ni tampoc que fossin ells les persones que van amenaçar un veí per atemorir-lo.

La magistrada del jutjat penal número 11 de Barcelona qüestiona, de fet, una de les principals proves aportada pels Mossos d'Esquadra: les imatges captades per les càmeres de seguretat d'una estació de metro pròxima.

Entén que "no s'ha practicat prova suficient que acrediti que (...) es corresponen" amb els acusats, ni tampoc la coincidència horària entre l'intent de robatori i el moment de l'enregistrament.

La sentència també recull que el veí que va veure els lladres i els va fotografiar amb el mòbil no ha pogut acreditar amb "certesa" que estiguessin forçant el pany.

És a dir, en paraules de la jutge: "Ni tan sols el testimoni ocular està segur que els acusats realitzessin tal acció."

A més, ni aquesta persona ni els Mossos van poder apreciar cap marca en el pany ni van trobar cap tornavís ni cap altre instrument.

En el judici, Morad ho va negar tot. A preguntes del seu advocat, va afirmar que no havia tingut cap incident amb ningú. En la mateixa línia es va pronunciar l'altre acusat, que també ha quedat absolt.

ARXIVAT A:
JudicialPolicialMúsica
Anar al contingut