La DGT estudia obligar els patinets elèctrics a tenir una assegurança

La DGT estudia obligar els patinets elèctrics a tenir una assegurança

Una primera normativa, que s'ha d'aprovar aviat, obligarà els vehicles que superin els 25 km/h a matricular-se i a circular per la carretera

RedaccióActualitzat

La Direcció General de Trànsit estudia fer obligatòria la contractació d'una assegurança per als usuaris de determinats patinets elèctrics.

Ara es treballa per treure un primer paquet de mesures que en reguli la normativa, però no es descarta anar més enllà i posar en marxa altres mesures que incloguin l'obligatorietat de tenir una assegurança als usuaris de patinet elèctric. Ho ha explicat a Catalunya Informació el subdirector general de Gestió de la Mobilitat i Tecnologia de la DGT Jorge Ordás.

"Sempre serà una recomanació. Ja ho és, però, quan ja s'hagi aprovat aquest reial decret, hauríem de començar a treballar per treure un altre reial decret t que emprengués aquests nous canvis que considerem que haurien d'anar més enllà d'una simple recomanació: l'obligatorietat de portar cas i armilla i de tenir assegurança."

La primera normativa està previst que entri en vigor, com a molt tard, al juliol, i obligarà els vehicles que superin els 25 km/h a matricular-se i a circular per la carretera, perquè estaran catalogats com a ciclomotors. És el que ja indiquen les normatives municipals com la de la ciutat de Barcelona, però ara s'elevaran a tot l'estat.

I, malgrat que encara no són obligatòries, l'auge dels patinets elèctrics ha fet que diverses corredories ja hagin creat assegurances dirigides als seus usuaris. El director territorial a Catalunya de la companyia AXA, Josep Armas, ha explicat per què són necessaris aquests tipus de contractes:

"Els patins elèctrics no són joguines. És un vehicle com qualsevol altre, que pot ferir o pot causar algun dany."

Fins ara, els patinets elèctrics es cobrien amb les pòlisses d'assegurances de la llar.

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut