Madaya

La Creu Roja entra en zones assetjades de Síria on moltes persones estan morint d'inanició

Mentrestant, les bombes dels avions russos maten almenys 12 nens en una escola del nord de Síria, segons l'Observatori Sirià dels Drets Humans

RedaccióActualitzat

El comboi d'ajuda humanitària enviada per l'ONU i la Creu Roja ha entrat a tres poblacions assetjades del nord de Síria: Madaya -a prop de Damasc- Fua i Kefraya. Segons un portaveu de la Creu Roja, una cinquantena de camions amb aliments i medicines han accedit a Madaya, una ciutat controlada pels rebels i assetjada per les tropes governamentals de Bashar al-Assad des de l'octubre passat.

Al llarg d'aquests mesos, molta gent ja ha mort de gana en aquesta ciutat de la província de Damasc, situada a prop de la frontera amb el Líban, on viuen 40.000 persones. Els testimonis informen que molts habitants han de menjar fulles i herbes per intentar sobreviure.

Una vintena de camions també han arribat a les localitats de Fua i Kefraya, en aquest cas envoltades per tropes rebels. Dijous passat, el govern d'Al-Assad va autoritzar la distribució d'ajuda a les tres ciutats.

Metges sense Fronteres ha denunciat que diumenge van morir cinc persones més per falta d'alimentació; entre elles, un nen de nou anys. L'organització també ha alertat que hi ha dos-cents pacients més amb desnutrició, l'estat dels quals es podria tornar crític. Estava previst que l'ajuda de les Nacions Unides i la Creu Roja arribés ahir, diumenge, però, finalment, l'operació es va retardar. L'ONU també està preparant l'enviament d'ajuda humanitària a dos pobles més del nord de Síria assetjats pels rebels.

Avions russos maten dotze nens

Mentrestant, continuen els bombardejos. Almenys 12 nens sirians han mort i una vintena han resultat ferits en un bombardeig rus contra una escola. N'ha informat l'Observatori Sirià dels Drets Humans, una ONG amb seu a Londres i amb una gran xarxa de contactes dins del país àrab. Ha estat en una localitat rebel de la província d'Alep, al nord del país, escenari de combats entre les tropes contràries al règim i els soldats de Bashar al-Assad, que tenen el suport dels avions russos.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut