Junts insta Sánchez a moure fitxa: "Veurem si vol parlar d'estat a estat o repetir eleccions"

El secretari de Junts, Jordi Turull, no veu "ara mateix" una investidura de Sánchez

RedaccióActualitzat

Els resultats de les eleccions generals d'aquest diumenge han situat Junts, amb set escons al Congrés, com la clau per formar govern a l'Estat.

La candidata de Junts, Miriam Nogueras, ha avisat que els vots de Junts "valen or" per facilitar la investidura del candidat socialista, Pedro Sánchez.

Nogueras assegura que no aniran a negociar amb "un llistat d'accessoris" perquè, diu, "no serveix per a res, i el balanç no és bo", referint-se als pactes d'ERC amb Pedro Sánchez en la darrera legislatura.

"No som un problema polític que es pugui resoldre amb el traspàs de Rodalies. Som una qüestió d'estat, i hem d'actuar com a tal", ha dit en una entrevista a "Els matins" de TV3.

Referèndum i amnistia: "Veurem si volen parlar d'estat a estat"

La candidata de Junts ha advertit a Pedro Sánchez que "haurà d'explicar molt bé què pensa fer" per aconseguir els vots de la seva formació per a la investidura.

"Pedro Sánchez ha incomplert els seus compromisos amb Catalunya. Ens ha humiliat. Qualsevol negociació ha de començar pel referèndum i l'amnistia. Qui vulgui ser president ens haurà de dir què està disposat a fer: veurem si volen parlar d'estat a estat o repetir noves eleccions."

La candidata de Junts, Miriam Nogueras, celebra els resultats electorals al costat del cap de llista al Senat, Antoni Castellà, i el portaveu del partit, Josep Rius (Nico Tomàs / ACN)

"La nostra prioritat és Catalunya, no l'estabilitat del govern espanyol"

Sobre l'oferiment d'ERC de coordinar una estratègia unitària de l'independentisme a Madrid, Nogueras ha dit que la seva prioritat "és Catalunya, no l'estabilitat de l'estat espanyol".

"Junts es va crear per assolir la independència de Catalunya. En una sala de negociacions no farem el que s'ha fet fins ara: deixar a la porta el que som i representem", ha afirmat Nogueras, llançant un nou dard contra els republicans.

La candidata de Junts admet que els resultats del bloc independentista, amb una davallada de 700.000 vots, "no són bons", però ha afegit: "Hem d'actuar amb estratègia i amb sentit d'estat."

 

Turull no veu "ara mateix" una investidura de Sánchez

Per la seva banda, el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha fet una crida al bloc independentista per refer la unitat estratègica, aprofitant els resultats de les eleccions generals.

"L'independentisme no pot desaprofitar una situació com aquesta", ha dit en una entrevista a "El món a RAC1".

Turull no veu "ara mateix" una investidura de Pedro Sánchez i descarta una abstenció del seu partit. Així mateix, ha fixat dos temes fonamentals per negociar amb el PSOE: autodeterminació i amnistia.

ARXIVAT A:
JuntsPSOEEleccions Generals 2023 - 23J
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut