Nogueras, Puigdemont i Turull en una imatge de divendres passat (ACN/Nazaret Romero)

Junts i PSOE es donen més temps per negociar perquè l'amnistia "s'ha de fer molt bé"

Una delegació de Junts i una del PSOE continuen a Brussel·les per desencallar unes negociacions enterbolides, les últimes hores, per protestes al carrer i decisions judicials

RedaccióActualitzat

La investidura de Pedro Sánchez continua a l'aire en espera que fructifiquin les negociacions, que es mantenen a Brussel·les. Segons fonts properes a la negociació, Junts i el PSOE es donen més temps per negociar i l'acord no és imminent. 

Les dues formacions estan convençudes que serà possible resoldre les discrepàncies sobre la llei d'amnistia, però alerten que "és la llei més important de la democràcia i s'ha de fer molt bé". 

Les dues parts asseguren que tot el que ha passat les últimes hores no condiciona les converses. Aquest dilluns l'Audiència Nacional va imputar per terrorisme Carles Puigdemont i Marta Rovira a la causa de Tsunami Democràtic.

A més el CGPJ va fer un comunicat institucional oposant-se a l'amnistia, i a això encara s'hi han sumat les múltiples manifestacions en contra d'aquesta mesura, que aquest dilluns a la nit van acabar amb tres detinguts davant de la seu del PSOE a Madrid.

Sigui com sigui, el redactat de la futura llei encara està per tancar, però ja ha provocat un enrenou polític i judicial de primera magnitud.


Qui hi ha a Brussel·les?

Amb els vots d'ERC i el BNG assegurats, les mirades estan ben centrades en Junts, que ha situat l'epicentre negociador a la capital europea per facilitar el paper de Carles Puigdemont.

A Brussel·les, a més a més de Puigdemont i Comín, s'hi han quedat Míriam NoguerasJordi Turull i Laura Borràs. La delegació del PSOE també s'ha quedat, amb Santos Cerdán, allotjada en un l'hotel.


El calendari

Tots els implicats en les negociacions treballen amb un horitzó, el del 27 de novembre, que és la data límit per evitar una eventual repetició electoral. Si s'arriba a aquest dia sense president investit, hi haurà noves eleccions generals després de Nadal, el 14 de gener.

A l'espera que es puguin resoldre aquestes negociacions, la presidenta del Congrés dels Diputats, Francina Armengol, ja va registrar una petició a la mesa perquè l'eventual ple d'investidura es pugui celebrar qualsevol dia, fins al 27.

De moment, els socialistes han tancat acords amb Sumar, ERC i BNG per a investir Pedro Sánchez. PSOE i ERC van tancar dijous passat un acord que va avalar l'executiva dels republicans. Pel que fa a Sumar, Yolanda Díaz i Pedro Sánchez fa dues setmanes van escenificar l'acord entre les dues formacions.

Justament aquest dilluns, les bases de Catalunya en Comú han avalat reeditar el govern de coalició i la negociació amb els independentistes amb un 95,2% dels vots. Els comuns han donat suport a participar en la formació de govern a l'Estat a partir de l'acord presentat amb els socialistes. La consulta ses va dur a terme entre la finalització del Consell Nacional del divendres i fins aquest dilluns.

ARXIVAT A:
JuntsInvestiduraPSOECarles PuigdemontPedro Sánchez
Anar al contingut