La policia ha fet càrregues contra un grup de manifestants que han ences bengales, pots de fum i petards (EFE/J.P.Gandul)

Tres detinguts i càrregues policials en les protestes contra l'amnistia a la seu del PSOE

Les convocatòries han provocat l'enuig de Pedro Sánchez, que diu que el partit no s'acovardirà

RedaccióActualitzat

Moments de tensió i almenys tres detinguts en la manifestació contra l'amnistia davant de la seu estatal del PSOE, al carrer Ferraz de Madrid.

A la convocatòria per clamar contra l'amnistia s'hi han concentrat unes 3.800 persones, segons la Delegació del Govern espanyol a Madrid.

A més de Santiago Abascal, que ha cridat a manifestar-se, a Ferraz hi ha anat el vicepresident de Castella i Lleó de Vox, i algun manifestant hi ha anat amb una bandera preconstitucional.

El desplegament policial ha impedit a la protesta arribar a les portes de la seu socialista, però això no ha impedit els aldarulls i com a mínim tres detencions per desobediència i atemptat contra els agents de l'autoritat. La policia ha llançat gasos lacrimògens i pilotes de goma.

A la manifestació s'han sentit crits contra Sánchez i el partit socialista (Europa Press/Ricardo Rubio)

Alguns dels manifestants han encès bengales i els detinguts han intentat trencar el cordó policial per apropar-se a l'edifici. Segons fonts policials citades per EFE, dos dels detinguts podrien ser de Falange.

A la convocatòria hi han assistit militants de l'extrema dreta (EFE/J.P.Gandul)

Durant la protesta s'han sentit crits exigint l'empresonament de Pedro Sánchez, "Que te vote Txapote", "Hay que ir a por ellos" o "La sede del PSOE la vamos a quemar".

Durant gairebé una hora hi ha hagut corredisses per tot el barri amb persecucions entre manifestants i policia (EFE/J.P.Gandul)

L'extrema dreta de Vox ha animat a concentrar-se davant les seus dels socialistes arreu d'Espanya: a València, Badajoz, Sevilla o Saragossa, entre altres capitals.


350 manifestants a la seu del PSC

A Barcelona, davant de la seu del PSC, manifestants encapçalats pel diputat Ignacio Garriga s'han concentrat també per protestar contra l'amnistia. Segons la Guàrdia Urbana, s'hi han aplegat unes 350 persones.

La seu dels socialistes estava blindada amb un cordó policial que s'hi ha instal·lat hores abans, i protegida per diverses furgonetes dels Mossos d'Esquadra.

A Barcelona la manifestació s'ha fet davant de la seu del PSC, al carrer Pallars de Barcelona (ACN/Mariona Puig)

A la concentració, que malgrat tot ha transcorregut sense incidents, s'hi ha llançat càntics a favor de l'entrada de Carles Puigdemont a la presó, insults a Pedro Sánchez, s'hi ha titllat els socialistes de "colpistes" i s'ha cantat a favor de la unitat d'Espanya.

A banda, s'hi ha repetit diverses consignes xenòfobes, com les que reclamaven retirar els ajuts socials a immigrants o els crits en contra de la religió musulmana i a favor del cristianisme.


Enuig de Pedro Sánchez

En una piulada, Sánchez ha mostrat "tot l'afecte i suport a la militància socialista que està patint l'assetjament dels reaccionaris" a les seus del partit. 

"Atacar les seus del PSOE és atacar la democràcia i tots els que hi creuen. Però més de 140 anys d'història ens recorden que mai ningú no serà capaç d'acovardir el PSOE", assegura.  

ARXIVAT A:
Pedro SánchezAmnistia
Anar al contingut